kosten verstandskies trekken

Author:
marloesh
Posted:
do, 11/08/2012 - 12:53
hallo,
ik heb mijn verstandskies laten trekken, ik schrok een beetje van de rekening.
ik had een afspraak gemaakt om de linker te laten trekken, alleen wilde ik op dat moment liever de rechter, want daar had ik een beetje last van.
nu zie ik op de rekening staan: probleemgericht consult, is dat normaal?
verder staat er moeizaam trekken, maar naar mijn idee ging het heel snel en makkelijk, dus wat is moeizaam?
en de chirurgische verrichting, wat houdt dat in?
in totaal was het 209 euro, is dat normaal?
Ik was niet vooraf geinformeerd over de kosten...

mvg,
marloes
vV

Nee is niet normaal. Consult ja, foto ja, verder voor eenvoudige extractie ok neem aan niet bij kaakchirurg regio 35 a 40 euro. Totaal dan regio 80 euro maar dan heb je het wel gehad. Verder had voor behandeling boven 150 euro als het allemaal 1 zitting betrof, een offerte gegeven moeten worden, ongevraagd. Er is dus niet voldaan aan de regels mbt informed consent omdat u te weinig info had om een juiste afweging te maken, ervan uitgaande dat er nog geen klachten waren.
do, 11/08/2012 - 18:50 Permalink
vV

In het algemeen: er komen veel problemen langs met mensen die achteraf geconfronteerd worden met onverwachte kosten. Het is natuurlijk handig op het moment dat een planning gemaakt wordt ook zelf even na te vragen wat de kosten zullen worden. Vanaf 150 is een begroting verplicht maar aangezien tandartsen soms net mensen zijn kan dat weleens in de drukte van de dag vergeten worden. Zelf navraag doen voorkomt verrassingen achteraf.
do, 11/08/2012 - 18:53 Permalink