Kosten plaatsten retentiespalk bij tandarts

Author:
MGP
Posted:
do, 05/09/2019 - 14:01
Beste allen,

Voor het plaatsen van twee retentiespalken heb ik een factuur ontvangen van €316. Dit terwijl ik ervan uit ben gegaan dat een retentiespalk €37,33 kost (gebaseerd op code F812A uit het tarievenoverzicht voor orthodontie)
De factuur bestaat uit (2 keer) de kosten voor een draad, materiaal-/techniekkosten en twee composietvullingen per spalk.
Aldus mijn tandarts mag dit (Een tandarts zou zelfs drie composietvullingen per spalk mogen factureren) Hij geeft aan dat zij niet de orthodontie prijzen voor een retentiespalk mogen! hanteren. Op internet kan ik echter geen informatie vinden over wat een tandarts zou mogen vragen voor het plaatsen van een retentiespalk en of zij inderdaad niet code F812A mogen factureren.
Weet iemand of het klopt wat de tandarts zegt? Is de factuur van €316 redelijk?

Alvast bedankt voor de reactie!
vV

is het redelijk... tja hangt af van de tijd die erin zit.
Veel NZA tarieven zijn onredelijk laag. en dekken totaal niet de lading qua materiaal en/of tijd die erin moet zitten. Wanneer je zo zuiver mogelijk werkt doe je je best en is die discussie een politieke, waar ook hard aan getrokken wordt door beroepsverenigingen.
Wat niet kan is apart nog vullingen erbij declareren. De ortho tarieven mogen (en moeten voor dit soort zaken zelfs) wel degelijk door tandartsen gebruikt worden.
Dus het is dan 2x F812A idd, opgehoogd met techniek/materiaalkosten (die vergeet je denk ik mee te wegen, mag wel opgebracht worden bij deze code). En dat is een lastige, tandarts zou dan zomaar op hetzelfde uit kunnen komen....
Er zijn tandartsen die het als vulling opschrijven, omdat dat vaak wel vergoed wordt door een AV, en de orthocodes voor volwassenen niet. Maar daar kan je geen aparte materiaalkosten opzetten. Of als parodontale spalk (T code) waar je en vaak wel vergoeding hebt en ook materiaalkosten kan opschrijven, en dan gewoon wel redelijk uit kan komen. (op zich is denk ik het bedrag niet zo heel scheef, want het is best een klus en materiaal, tenzij het in bv 20 minuten erop zat)
do, 05/09/2019 - 15:22 Permalink