kosten kunsthars plaatje & bijzondere bijstand

Author:
wendy_R
Posted:
do, 01/30/2014 - 11:13
Goedemorgen allemaal ,
Afgelopen week ben ik voor het eerst bij mijn nieuwe tandarts geweest voor controle, en daar blijken dat ik de 16 en de 26 niet meer kan behouden. helaas heb ik juist omdat dat mijn laatste kiezen waren 2 jaar geleden een heleboel geld aan wortelkanaalbehandelingen uitgegeven. maar omdat de wortelkanaalbehandelingen erg slecht uitgevoerd zijn en de vullingen lekken? moeten ook deze kiezen er aan geloven.
in de onderkaak zijn de 36 en de 46 ook laatste kiezen.
na het trekken mis ik 16 / 15 / 14 & 25 / 26 de rest van mijn tanden is op een heel klein kratertje en wat verkleuringen die gepolijst gaan worden perfect in orde.
Nu moet ik dus aan een kunstharsplaatje voor die ontbrekende elementen.
Omdat ik nogal wat schulden heb overgehouden aan mijn huwelijk zit ik in het voortraject van de minnelijke schuldsanering, en mag ik geen nieuwe schulden maken.
mijn inkomen op bijstandsniveau word al gekort tot de beslagvrije voet , nu zou ik dus moeten proberen via de gemeente om het plaatje via de bijzondere bijstand vergoed te krijgen. normaal gesproken zou ik zeggen ik betaal hem met het vakantiegeld ,maar ook daar ligt helaas beslag op.
dit is dus voor mij de enige manier om weer normaal te kunnen eten, lachen.. en ook het vinden van een nieuwe baan word iets makkelijker want wie neemt er nou een receptioniste of secretaresse aan , zonder tanden.. :(
toen ik over de bijzondere bijstand begon bij mijn tandarts vroeg hij wat dat was.. die weet dus niet hoe dat in zijn werk gaat. maar volgens de sociale dienst is hij wel degene die een behandelplan , een offerte en motivatie waarom dat plaatje nodig is in moet dienen..
Wie kan mij vertellen wat het plaatje ongeveer gaat kosten ( dus een schatting van de totale kosten voor het plaatje met de benodigde elementen (aanmeten , maken enz enz ), en hoe ik er voor kan zorgen dat ik binnenkort dat plaatje daadwerkelijk heb.

alvast bedankt , groetjes Wendy
vV

voor kostenopgave moet je bij de tandarts terecht. die kan ook in een briefje de medische indicatie schrijven. Verder heeft hij geen invloed op of bemoeienis met bijzondere bijstand, en ik kan mij ook voorstellen dat hij er weinig van weet.

Overigens heeft in een dergelijke situatie een frame veruit de voorkeur aangezien een kunstharsplaatje meestal de doodklap voor de rest van het gebit is.
do, 01/30/2014 - 11:22 Permalink
wendy_R

Dat heb ik ook aangegeven daar , maar de bijzondere bijstand vergoed alleen de goedkoopste oplossing , en dat zou in dit geval dus een plaatje zijn. ( liefst heb ik ook een frame , en wanneer mijn financiele situatie dat weer toelaat ben ik dat ook van plan, want je eigen gehemelte voelen is toch wel erg fijn)
Goed 't is dus een oplossing voor maximaal 3 jaar , tegen die tijd zal 't ergste slinken ook voorbij zijn. Want ik begreep dat een frame beter na het ergste slinken aangemeten kan worden?
do, 01/30/2014 - 11:32 Permalink
vV

een kunstharsplaatje en een frame zijn niet vergelijkbaar. wat mij betreft is een frame voor uw situatie de goedkoopste oplossing, als behoud restdentitie van het plan deel uit moet maken in ieder geval. Juist daarin kan de tandarts dus de sturende rol spelen, met wat uitleg is het voor hem geen probleem dat te verwoorden. Ik kreeg toen dit soort dingen hier apart aangevraagd moest worden met goede argumenten altijd ene frame erdoor heen.
Nu is het alhier anders geregeld, met een collectieve verzekering via de bijstand.

in door u beschreven situatie zou ik even wachten na het trekken ipv gelijk een plaatje erin, en dan kan wel gelijk een frame gemaakt worden omdat de wonden dan genezen zijn.
do, 01/30/2014 - 12:12 Permalink
wendy_R

Bedankt voor je reactie , wordt dat dan niet heel lastig met eten? zonder kiezen.
Hoe lang zou ik dan rond moeten lopen met een half gebitje ? :smt003
Wat zijn de gemiddelde kosten van een frame (tandtechnieker & tandarts ) ? happen tot daadwerkelijk de deur uitlopen met een big smile.
Want van de vastgestelde prijslijst 2014 , word ik niet veel wijzer. er moet dan natuurlijk nog gehapt worden , en uiteraard kosten van de technieker , met een P35 van 313.80 ben ik er natuurlijk nog niet.
groetjes
do, 01/30/2014 - 14:59 Permalink