Kosten keramische vulling

Author:
frg500
Posted:
vr, 09/10/2010 - 11:08
Bij een tand met twee vullingen is ter vervanging een grote keramische vulling geplaatst. Inmiddels heb ik de rekening ontvangen maar ik begrijp de bewoording(geen codes) van de kosten niet.

De beschrijving op de factuur is:
gegoten metalen kroon met opgebakken poselein, partiele 225,46
gegoten metalen kroon met opgebakken poselein, partiele 273,00

Deze twee zijn exclusief 45 euro aan eenvlaksrestauratie, etsen ten behoeve van composiet en geleidings-en/of infiltratie Anesthesie. (totaal 540 euro)

Ik ga ervan uit dat als ik een kroon zou hebben ik dat wel zou weten. Zeker aangezien ik bovenaan mijn tand een gevoelige tandhals heb. Verder is er, voor zover ik kon meekijken, geen metaal in mijn mond geplaatst.

Kan iemand mij vertellen of dit de juiste omschrinving(codes) zijn voor mijn behandeling? Is dit een gangbare prijs voor een keramische "vulling" (of is het dan toch een kroon?)?

Bij voorbaat dank.
Spiegeltje

Je hebt een zogeheten inlay of onlay gekregen, dat is partiele kroon. De hoeveelheid werk en de tarieven zijn ongeveer hetzelfde als bij een gewone kroon. Dus ik denk wel dat het klopt, dat er geen metaal bij zit doet er niet toe. Dus voor hetzelfde geld had je ook een gewone volledige kroon gehad. Dat hoeft niet altijd beter te zijn, integendeel.
vr, 09/10/2010 - 11:50 Permalink