kosten foto en cofferdam

Author:
bernadettev
Posted:
do, 07/17/2014 - 21:11
Bij mijn laatste tandartsbezoek kreeg ik een rekening met 6 intra orale foto's. Nu is de tandarts slechts 2 keer weggelopen om de foto's daadwerkelijk te maken. Ook de keer daarvoor liep hij slechts 2 keer weg en stonden er 4 foto's op de factuur. Hierdoor krijg ik de indruk dat niet het aantal foto's blijkbaar telt maar hoeveel elementen er uiteindelijk op de foto staan. Klopt deze wijze van factureren?

Daarnaast stond er 2 maal cofferdam op de rekening. Nu weet ik niet beter dan dat je dan een rubberlapje in je mond hebt gehad. Of mag dit ook in rekening worden gebracht als er wattenrollen zijn gebruikt om de "boel" droog te houden? Of is dit de gebruikelijke code als je een mondspreider in hebt gehad?
vV

Klinkt niet goed. Aantal foto's is makkelijk te tellen als je even om inzage vraagt. Cofferdam is inderdaad een rubberen lapje om een of een paar tanden of kiezen te isoleren. Wattenrollen en spreider is geen tarief voor, zit eigenlijk bij vultarief in.
Ben benieuwd naar het verhaal van de tandarts
do, 07/17/2014 - 21:33 Permalink
bernadettev

Ik heb de officiële rekening nog niet binnen van Famed. Maar er blijkt 3 keer een cofferdam te zijn gefactureerd richting de zorgverzekeraar en 6 foto's. Cofferdam heb ik niet in mijn mond gehad en bij het vernieuwen van een driedelig brug lijkt mij dat überhaupt lastig.
di, 07/22/2014 - 09:33 Permalink
vV

mag ook niet, cofferdam is cofferdam. Is regelrechte fraude dit.
Zou er ook niet mee akkoord gaan eigenlijk, is toch een regio bijna 100 euro wat met de vork geschreven is.
Dit is het soort tandarts wat van mij per direct uit het BIG register geschrapt mag worden.
Ik begrijp dat er een cerec kroon gemaakt is, ben benieuwd naar alle codes van de factuur inmiddels...
do, 07/24/2014 - 11:26 Permalink
bernadettev

De rest van de rekening bevat verdoving (A10), kroon (R24) , techniekkosten en 1 maal V40. Inderdaad kom ik tot de conclusie dat de rekening flink is opgeplust. Een officiele klacht indienen over de coverdam zal, vermoed ik, eindigen met een welles nietes spel tussen de tandarts en mij. Ook een klacht over de foto's zal de vertrouwensrelatie onder druk zetten.

Voor mijn gevoel heb ik 2 keuzes:
- officiele klacht indien en uitschrijven bij deze praktijk
- rekening accepteren.
do, 07/24/2014 - 12:06 Permalink