Kosten en procedure all on 6

Author:
melvo33
Posted:
vr, 08/07/2015 - 00:24
Hallo,

Zal eerst even kort voorstellen, ik ben Melvin uit Hardenberg Overijssel en ben hier nieuw op het forum.
Heb even een vraag voor wat info over implantaten.
Ik heb namelijk een zeer slecht gebit, ik poets wel 2 keer daags alleen het is gewoon simpelweg rot. als ik een kauwgompje eet breken er soms gewoon flinke stukken af, plus mijn achterste 2 verstandskiezen onder liggen er compleet plat en en komen er nog niet door maar zouden wel weg moeten. Nu ben ik als de dood voor de tandarts en heb al eerder aangegeven bij de kaakchirurg dat het heel fijn zou zijn als ik onder narcose kan, op advies van de kaakchirurg moest ik zelfs onder narcose voor de 2 achterste kiezen.
Daar heb ik mee gewacht om de volgende reden, mijn gebit is zo slecht ik kan niet eens fatsoenlijk naar een meisje lachen zonder dat ik mij schaam en dat speelt constant dus ik zeg op mijn beurt, waarom niet alles er uit en een all on 6/4 plaatsen want bijna AL mijn tanden en kiezen zijn slecht.

Nu is alleen mijn vraag, Kan dit onder narcose? En zo ja kan dat op advies van de tandarts zelf? En wat kost het? Want mijn budget is namelijk niet groot en heb alleen maar een basis verzekering.. dus ik voel mij erg gelimiteerd maar met mijn gebit kan het echt niet verder zo, en opknappen is geen beginnen en zou ook gewoon niet moeten. Hoe los ik dit op?

groeten
Grappa

Dit is geen verstrekking uit de basisverzekering dus de kosten van een all of 4 of 6 zijn helemaal voor jezelf. Soms is het zo dat het trekken op advies van je tandarts bij een kaakchirurg kan worden gedaan. Het trekken kan dan wel uit de basisverzekering worden vergoed maar telt mee voor je wettelijk eigen risico. Daarna kun je een prothese krijgen die voor 75% uit de basisverzekering wordt vergoed.
Een narcose kan alleen bij een mdische indicatie die dat noodzakelijk maakt en na toestemming vooraf van je verzekeraar. Die toestemming wordt niet altijd gegeven.
vr, 08/07/2015 - 14:14 Permalink