Kiezen trekken

Author:
petermid
Posted:
vr, 06/15/2007 - 10:56
Goedemorgen ik ben peter. over twee weken moeten er bij mij 5 kiezen getrokken.

daardoor ontstaat er een grote open ruimte waardoor er waarschijnlijk wel een brug voor in de plaats moet komen.

mijn vraag is daarom wordt deze brug vergoed door de zorgverzekering? ik vermeld er wel bij dat ik sinds kort overgestapt ben naar een nieuwe tandart omdat de vorige failit is gegaan en er in voorgaande jaren er een zooitje van gemaakt heeft bij en bij nog meer patienten uit dezelfde praktijk.

daardoor moeten er nu ook nog een aantal vullingen opnieuw gedaan worden om dat deze een zogenaamde lekkage hebben. dit heb ik kunnen zien op de rontgen foto's waar de tandarts uitleg over gaf.

Kunnen jullie mij helpen? ik hoop het want anders kan het nog wel aardig wat gaan kosten ben ik bang voor.
Spiegeltje

De basiszorgverzekering vergoedt deze kosten in ieder geval niet. Het pakket voor volwassenen is erg beperkt.

De geschiedenis met uw vorige tandarts heeft hier niets mee te maken.

Misschien kunt u alsnog een aanvullende tandartsverzekering afsluiten? De vergoedingen daarvan verschillen sterk, onder andere afhankelijk van de premie. U moet er niet op rekenen dat u voor hoge vergoedingen van bijvoorbeeld het kroon- en brugwerk in aanmerking komt.

Het zal u niet verbazen dat de verzekeringen met de hoogste vergoedingen, bijvoorbeeld 80-100% van alle kosten tot een maximum van 1000-1500 euro per jaar uitgaan van medische selectie. Kosten die er aan zitten te komen worden dan niet vergoed, dus ook daaraan heeft u niet veel.

Volgens mij zit er niets anders op dat u (grotendeels) zelf voor de kosten opdraait.
vr, 06/15/2007 - 11:33 Permalink