jaar niet geweest, zelf betalen?

Author:
kleintje
Posted:
vr, 03/16/2007 - 16:29
Ik ben ruim een jaar (ca. 14 maand) niet bij de tandarts geweest ivm zw.schap. Van de week de controle gehad en nu moet er 1 en ander gebeuren. Ben bij menzis verzekerd, is het nu zo ik zelf dat de komende behandelingen volledig moet betalen?

Bvd voor jullie antwoord(en)!
kleintje

wel een tandartsverzekering, de meest uitgebreide.
Ik meen echter iets opgevangen te hebben dat je min. 1x per jaar moet gaan en daar val ik dus net buiten.
vr, 03/16/2007 - 16:37 Permalink
Spiegeltje

In artikel 1 van de voorwaarden van Menzis staat:

Verzekerden kunnen alleen aanspraak maken op vergoeding van de kosten als zij zich tenminste eenmaal per kalenderjaar voor controle tot de tandarts hebben gewend.

Dus naar de letter van "de wet" ben je inderdaad te laat als je 14 maanden niet bent geweest.

Ik vind dit nogal een botte bepaling als het zou betekenen dat je - als er een keer 14 maanden heeft tussen gezeten - niks vergoed zou krijgen. Het is iets anders natuurlijk als je moedwillig je gebit laat verwaarlozen, daar wil een verzekeraar zich (terecht) tegen indekken. De meeste andere verzekeraars hebben op dit punt soepeler formuleringen als 'regelmatig naar de tandarts'.

Ik vermoed dat de soep niet zo heet is als ie wordt opgediend. Kun je niet even bij Menzis zelf hier navraag naar doen?
vr, 03/16/2007 - 16:51 Permalink
kleintje

Ik ben in 2006 dus niet geweest.
(redelijk) begin 2007 weer wel en daarvoor ook altijd.
Ik denk dat ik volgende week inderdaad es ga informeren
bij de Menzis.
vr, 03/16/2007 - 20:23 Permalink
minique

Ik denk hetzelfde als vV...

In de tijd dat de regel 'gesaneerd zijn' nog bestond, ben ik een langere periode niet bij de tandarts geweest en ik heb gewoon mijn rekeningen opgestuurd met het idee 'als ze betalen, dan heb ik mazzel, zo niet dan is dat jammer, maar niets aan te doen.'
Mijn rekeningen zijn gewoon betaald...

:smt006 Monique
za, 03/17/2007 - 09:59 Permalink
Spiegeltje

Inderdaad gewoon gaan en declareren maar het kan geen kwaad - al is het maar voor je gemoedsrust - bij Menzis te informeren hoe ze met die bepaling omgaan. Als je belt gewoon in het algemene blijven en niet zeggen ik ben die en die met polisnummer zus. Dan valt het met die slapende hond wakker maken ook wel mee :)
za, 03/17/2007 - 11:17 Permalink
mecánico para …

in het ergste geval bent u incidenteel (en natuurlijk geheel fictief) bij een andere tandarts geweest, de rekenig contant betaald, maar helaas kwijt geraakt dus heeft u niet kunnen declareren........tja als menzis 14 maanden de hand op houdt vooreen niet geleverde restitutie zeggen ze ook niet, goh,was eigenlijk niet nodig, en dus storten we de helft terug.

lekker laten slapen die honden...........
za, 03/17/2007 - 13:30 Permalink
kleintje

bedankt voor jullie antwoorden!
voor mijn eigen gemoedsrust zou ik willen bellen maar ik wil ook geen slapende honden wakker maken. Ik zal eens informeren wat de behandeling gaat kosten, mocht Menzis het zo strikt nemen dan ben ik erop voorbereid. Kortom, ik ga dus niet bellen/mailen naar ze en laat het op z'n beloop in de hoop dat ze gezien mijn "verleden" gewoon de facturen zullen betalen.

Bijkomend "kleinigheidje" is dat ik sterk loop te dubben om een andere tandarts te nemen, maar dat lijkt me geen probleem in bovenstaande?
zo, 03/18/2007 - 12:24 Permalink
Spiegeltje

Ze zullen inderdaad wel zonder morren vergoeden den k ik. Als het onverhoopt niet zo is dan hoop ik dat je dat even op het forum komt melden.

Het veranderen van tandarts is geen probleem.
zo, 03/18/2007 - 12:46 Permalink