inzicht op verwachte kosten..

Author:
ktk81
Posted:
do, 01/05/2006 - 14:57
ik heb de mogelijkheid om een aantrekkelijke tandverzekering via mijn werkgever te kiezen, alleen weet ik nog niet welke ik zal nemen.Hopelijk kan iemand mij meer inzicht geven op het volgende:

bij mijn laatste bezoek, kreeg ik advies om een kroon op mijn kies te laten zetten, omdat ik destijds na een wkb voor de vulling gekozen heb. Wat voor kosten komen erbij kijken?
Nu heb ik de keus om een verzekering te kiezen die alle tandartskosten inclusief de techniekkosten dekt voor 700, 1150 of voor 1850 euri. Naast de kroonbehandeling, die ik hoogstwaarschijnlijk dit jaar zal ondergaan, heb ik nog een klein gat tussen mijn bovenste kiezen. Dit gat is ontstaan doordat er spontaan een stukje tand is afgebrokkeld. Tot dusver heb ik er geen last van, maar om een toekomstinge gaatje te voorkomen, ben ik van plan om dat gat te dichten. Dus dit allemaal bijelkaar, gaat het wel wat centjes kosten, maar de tandverzekering biedt hierbij uitkomst. Ik zat zelf aan het pakket van 700 euri te denken, maar als blijkt dat de kosten hoger zal uitpakken, dan wordt het een iets duurder pakket.

bij voorbaat dank.
king
de digitale tandarts

Kijk eens op deze site bij 'wat een kost een behandeling' Het zijn wel de tarieven van 2005 en het gaat uit van een gemiddelde, maar hopenlijk krijg je wel een indicatie van de kosten.
do, 01/05/2006 - 16:10 Permalink
JazzySOB

Als je deze kosten verwacht, dan gaat een verzekeringsmaatschappij ongetwijfeld vragen stellen, o.a. of er binnenkort dure behandelingen zitten aan te komen. Dus het is de vraag of je dan wel geaccepteerd zal worden voor je nieuw af te sluiten aanvullende tandartsverzekering.

Informeer eerst eens bij de maatschappij die je werkgever collectief aanbiedt. Anders is het wellicht voordeliger om in je huidige tandartsverzekering te blijven als je die al had. Heb je die niet dan wordt acceptatie nog moelijker denk ik...
za, 01/07/2006 - 22:35 Permalink