Inschrijving en eerste bezoek rekening

Author:
maarten1
Posted:
wo, 01/28/2015 - 20:28
Beste allemaal.

Een vraagje: eens kijken hoe jullie dit vinden.
Ben zojuist verhuisd, nieuwe tandarts en ingeschreven. (P.S. altijd netjes 1 keer per jaar controle gedaan)

Voor de eerste keer. ik quote de brief:"
eerste bezoek:
Bij uw eerste bezoek bespreken we de gezondheidsvragenlijst, maken we rontgenfotos en doen we een eerste controle van uw gebit. Tijdens dit bezoek vind geen behandeling plaats. Is een vervolgafspraak nodig, bespreken we eerst de kosten. "enzovoorts.

Kosten: 141,20 euro per person. (dus even samen met mijn vrouw 282,40 euro kwijt)
Chris888

De eerste keer dat ik bij mijn huidige tandarts kwam, kwam ik met een klacht. Was niet zo lang na een controle. De klacht werd direct verholpen en voor gesprek en invoeren status (registratie vullingen enz) werd C11 in rekening gebracht, ca € 21,- Bitewings zijn pas een aantal controles later gemaakt, 2-3 jaar na de vorige, gemaakt door de vorige tandarts en doorgestuurd na dat eerste bezoek.

Wat ik in jouw geval normaal zou vinden is C11, C22 bij bespreken anamnese als van toepassing en foto's als die niet beschikbaar of niet recent zijn.
wo, 01/28/2015 - 21:12 Permalink
vV

Weinig zinnigs te zeggen zonder bijbehorende codes... kan zijn dat er een OP en BW gemaakt worden, samen met C11 en C22 (die allen berekend kan worden wanneer er zaken zijn om over door te vragen en er daadwerkelijk doorgevraagd wordt, maar dat weet je als tandarts dus niet van te voren)Foto's kunnen alleen op indicatie gemaakt worden. Wanneer er recente zijn , de patiënt gezorgd heeft voor doorzenden dossier incl foto's, moet er een goede reden zijn foto's te maken. Zuiver alleen omdat iemand de eerste keer momt is onvoldoende fundament daarvoor.
do, 01/29/2015 - 09:20 Permalink