Implantaten in hongarije laten zetten

Author:
Jeroen2305
Posted:
di, 05/23/2017 - 21:22
Hallo,

Door een noodlottige val zijn mijn kiezen zo hard op elkaar geklapt dat er 8 kiezen gebroken zijn waarvan er 6 dwars door midden. Deze zijn dus inmiddels getrokken (14,15,16,24,25,26). Ik ben net 22 dus ik moet hopelijk nog even doen met de oplossing. Daarom wil ik graag implantaten maar dat gaat me een hoop geld kosten aangezien ik niet verzekerd ben voor implantaten na een ongeval.

Nu ben ik aan het kijken om dit allemaal in Hongarije te laten doen omdat het internet beweert dat het daar een stuk goedkoper en minstens net zo goed gedaan kan worden. Ik heb binnenkort eerst een afspraak bij een Nederlandse implantoloog om toch te proberen het vergoed te krijgen. Het Nederlandse tarief voor deze operatie kan ik als student hoogstwaarschijnlijk echt niet opbrengen dus ik zou graag meningen en of ervaringen met implantaten uit het buitenland hebben.
vV

je hebt neem ik aan al gecontroleerd of je bij de zorgverzekering een AV hebt met ongevallen dekking? veel verzekeraars hebben dit tegenwoordig , niet per se in tandartspakket , tot zelfs een 10.000,-.
En er is niemand aansprakelijk?

Wat Hongarije (of welk buitenland dan ook) dat soort werk laten doen, daar houd ik mijn mond verder over. Alleen 1 opmerking: meestal wordt helaas redelijk de hand gelicht met de normale hersteltijden na botopbouwen en zo. En wrodt er zelden tot nooit een implantaatpaspoort afgegeven...<blockquote>omdat het internet beweert dat het daar een stuk goedkoper en minstens net zo goed gedaan kan worden.</blockquote> ik kan ook van internet info halen die het tegenovergestelde beweert..kleine moeite, dat is het leuke aan het www. Je moet wel de kop erbij houden en zelf na blijven denken. DE eerste de beste die ik licht neemt het niet zo nauw met correcte voorlichting, staan Benelux prijzen op de site (wat al niet kan, grote verschillen alleen al binnen Benelux) die zwaar overdreven zijn, bv kosten kroon 50% boven wat het echt is. Dus laat je op zijn minst correct voorlichten over wat het hier echt kost. Kosten kunnen fiscaal aftrekbaar zijn (weet niet of dat ook geldt wanneer in buitenland gedaan).
wo, 05/24/2017 - 08:20 Permalink
Jeroen2305

Als antwoord op door vV

Ik heb nog geen aanvraag voor vergoeding gedaan bij mijn zorg verkering maar in de polis staat expliciet dat implantaten door een ongeval wel in de extra pakketten zit maar niet in de basis. Ik ben gewoon flauw gevallen op straat en heel stom verkeerd terecht gekomen dus helaas is er ook niemand aansprakelijk te stellen.

Jou reactie geeft mij wel bevestiging dat het een goed idee is om mezelf hier in Nederland voor te lichten. Wat betreft die tandreis websites vind ik ze ook allemaal maar een beetje verdacht het is een beetje stinkende business maar er zijn genoeg succes verhalen op de website van radar te vinden. Alleen zijn er ook weer genoeg tandartsen die het streng afraden dus ik weet niet zo goed meer wat ik moet geloven.

De kosten per implantoloog in Nederland verschillen ook nog eens vrij veel dus als iemand hier een adres heeft waar het goedkoop en kwalitatief goed gedaan kan worden hoor ik het graag. Verhalen van mensen die het in een buitenland hebben laten doen hoor ik ook graag.

Geen idee hoe dat werkt met fiscaal aftrekbare kosten maar volgens mij Ik betaal met mijn bijbaantje nog niet genoeg belasting om daar echt fiscaal voordeel uit te halen.
wo, 05/24/2017 - 11:22 Permalink
Beugeldraagster

Als antwoord op door Jeroen2305

Ik heb 3 kiezen door implantaten laten vervangen in Nederland en zou er zelf nooit voor kiezen om het in het buitenland te laten doen i.v.m. nazorg etc. De ingreep zelf stelt niet veel voor maar ik vond het heel fijn dat ik terecht kon achteraf met vragen en voor eventuele nazorg. Ik ken iemand met kronen uit het buitenland die er even heel mooi uitzagen en voor heel veel minder in geld gefikst.... Helaas verliest deze persoon het hele rijtje tanden met kronen omdat de ellende niet meer te overzien is. De tandarts in Nederland die het mag opknappen was er niet zo heel blij mee en dat kan ik me absoluut voorstellen. Die mag opknappen wat een ander verprutst heeft in dit geval.
do, 05/25/2017 - 08:07 Permalink