implantaat vergoed?

Author:
sjaakpolak
Posted:
ma, 08/29/2011 - 12:15
Een paar jaar terug ben ik een keer op mijn mond gevallen vanaf de fiets. Er is toen een wortelkanaalbehandeling geweest en later is een stiftand met een kroon erop geplaatst (werd niet vergoed).

Nu zit er een scheurtje overdwars in de wortel (al 2/3 jaar, met een klein etterbultje die ik leeg kan drukken). Nu zegt de tandarts dat het wel 10 jaar kan duren voordat het 'fout' gaat en ik tot die tijd wel kan wachten met een implantaat.


Ik ben een 22 jarige student en ik hoorde dat de kosten van een implantaat aardig op kunnen lopen, wat ik dus niet zou kunnen betalen.

Nu vraag ik me af, omdat de tand er eigenlijk uit moet, of de implantaat dan vergoed wordt (mijn verzekeraar is menzis). Zoniet hoeveel zou mij dit dan ongeveer gaan kosten?
vV

ik zou zeggen: vraag een begroting ervoor aan de tandarts, en vraag daarmee aan de verzekeraar wat daarvan voor vergoeding in aanmerking komt.
probleem is dat kosten erg afhangen van gebruikte merk implantaat en het al dan niet nodig zijn van botopbouwen etc, en vergoeding is afhankelijk van je pakket.
ma, 08/29/2011 - 12:43 Permalink