Implantaat codes

Author:
Ruud1953
Posted:
wo, 04/04/2018 - 09:33
Ik heb een vraag over de gebruikte codes bij het plaatsen van een implantaat.
In 50 minuten tijd zijn er in het bovengebit (nr 15 en 16) 2 implantaten naast elkaar geplaatst. Prima uitgevoerd, minimaal last van gehad.
Ik ontvang een rekening voor deze behandeling en heb vragen over een aantal codes die volgens mij standaard op elke factuur wordt gezet.
Op de rekening staan de codes J01 (initieel onderzoek) en J02 (verlengd onderzoek). Wat is het verschil tussen de codes J01 en J02 en hoeveel tijd staat er voor zo'n verlengd onderzoek?

Ook staat er een code J15 op, kaakverbreding/verhoging in frontregio. Ik kan mij voorstellen dat deze ingreep noodzakelijk is als er te weinig bot is om de implantaat te zetten. Kan deze behandeling tegelijkertijd uitgevoerd worden met het plaatsen van de implantaten? Of is dit een behandeling die weken voor het plaatsen van de implantaten gedaan moet worden? Verder staan er techniek/materiaalkosten onder voor een bedrag van €180,00. Zijn de materiaalkosten voor code J15 echt zo hoog?
vV

lastig vanachter de pc te bepalen.
dat kan wel gelijk met plaatsen implantaten gedaan worden. Ik snap alleen deze vragen achteraf niet, normaal gesproken wordt tijdens J01 en J02 alles doorgesproken, uitgelegd en ook de kostenbegroting gemaakt en doorgesproken. Dat is tenminste de normale gang van zaken.
Sommige vragen zijn hier niet te beantwoorden, aangezien ik niet weet welke materialen er precies gebruikt zijn bv.

en wellicht is het handig alle vragen in 1 topic te houden, gaat over dezelfde ingreep immers.
wo, 04/04/2018 - 10:00 Permalink