Ik snap er niks van

Author:
hallo1993
Posted:
do, 11/01/2012 - 18:47
Hallo,

Ik heb een 1 ster tandartspolis van zilverenkruis, ben nog nooit naar de tandarts gegaan.
1 afspraak was foto's maken en ze zei dat ik daarvoor moest betalen en vond het prima
Ze zag 1 grote en 1 kleine gaatje wat gevuld moest worden en mijn gebit moest gereinigd worden en ze zei dat dit allemaal werd vergoed.
Nu krijg ik een rekening van 100 euro en vroeg me af hoe dit nou kan aangezien ze tegen mij zei dat ik niks hoefde te betalen...

Wat nu? Ga morgen met haar praten maar moet ik dit nu betalen? Op zilverenkruis.nl staat dat kiezen vullen altijd 100 % werd vergoed..
Kim123

Had je je eigen risico al wel betaald?
Bij de meeste verzekeringen heb je een eigen risico en dat moet je eerst betalen, daarna wordt alles 100 procent vergoed.


Ik dacht dat die aanvullende verzekering voor tandzorg niet onder eigen risico viel of is dat wel zo? Ik ben nog maar net zelf bezig met een verzekering aan te vragen in NL dus nu twijfel ik wel.
do, 11/01/2012 - 23:48 Permalink
hallo1993

Ik had vandaag geen tijd om met mn tandarts te spreken mijn vader wel, ik moet het dus betalen omdat het te maken had met pijn en een speciale vulling was wat ik totaal niet snap, ze zei tegen mij dat het vergoed werd en nu hoef ik maar 60 euro te betalen, word ik nou in de zeik genomen? Waarom zou een tandarts zomaar zijn bedrag verminderen en de anderen behandelingen wat ik wel gepland heb worden wel vergoed, ga het allemaal annuleren omdat ik het toch niet meer vertrouw en vroeg me af of ik ergens een aanklacht kan indienen.

Alvast bedankt
vr, 11/02/2012 - 19:13 Permalink
hallo1993

Heb je de rekening al bij de verzekering ingediend? Niet elke tandarts doet/ kan dit regelrecht regelen. Of ee is iets verkeerd gegaan waardoor hij per abuis regelrecht gestuurd is aan jou.

Alle andere werden wel vergoed dit is de 1e keer dat ik een bedrag krijg wat ik wel moet betalen de andere hoefde ik maar 7 euro te betalen
vr, 11/02/2012 - 19:14 Permalink
Chris888

Ik heb ook een verzekering bij zilveren kruis.
Mijn tandarts factureert via NMT FenCS.
Een half jaar geleden gingen de facturen eerst naar de verzekering (clearing) en hoefde ik alleen het restbedragje over te maken naar NMT.
De rekening van mijn laatste bezoek is geheel bij mij terecht gekomen en moet ik dus zelf declareren bij de verzekering. Als je'm kunt scannen of fotograferen kan dat gewoon online.

Verandering van beleid dus blijkbaar bij factoringsbedrijf/zilveren kruis, midden in het jaar.
za, 11/03/2012 - 17:25 Permalink