hoogte eigen bijdrage CBT

Author:
frustmarja009
Posted:
vr, 11/20/2009 - 10:34
hoeveel zou ik moeten betalen voor de eigen bijdrage?
Ik heb het aan het CBT en aan de zorgverzekeraar gevraagd. Antwoord is vaag, dat weet ik pas na het opstellen van het behandelplan.
Maar nu eind van het jaar, zal ik een duurdere tandartspolis nemen?

Marja
frustmarja009

Ik heb hoorapparaten. Oorstukjes doen pijn, kaakspieren klemmen om het oorstukje. Daardoor kan ik mijn rechterhoortoestel niet dragen.
Nu ben ik erachter dat stress de voornaamste oorzaak is.
Vorig voorjaar duizelig, blijkt achteraf kaakspieren te zijn.
Dit jaar hoop gedoe. Tandarts naar gnatoloog. 6x geweest, hij kreeg de splint niet passend.
Die splint blijft maar wiebelen, doet na een half jaar nog steeds pijn.
Er ontstaan nieuwe pijntjes op allerlei plaatsen.
Verkeerd gebruik van kaakspieren. Eten aangepast, tips opgevolgd en nog pijn.
Vandaag voor de 31-ste keer naar kaakfysio geweest. Hele hoofd doet mee, aanhechtingen spieren achterop hoofd etc.
Logopediste heeft gezien dat er vroeger verkeerd logopedie werd gegeven, slecht voor mij. Dus binnenkort logopedie beginnen....
Ik speel blokfluit, dat doe ik verkeerd. En ik denk dat er nog wel meer oorzaken boven water gaan komen.....

Wat de hoogte van de eigen bijdrage betreft: ik heb het aan het CBT, tandarts en zorgverzekeraar gevraagd, ik hoop vanmiddag een duidelijk antwoord te krijgen op het kantoor van de zorgverzekeraar. Omdat ik collectief verzekerd ben, kan ik me niet bijverzekeren met het hoogste pakket. Als ik me los verzeker, dan vervalt de korting van de collectieve verzekering. Nog een gedoe om alles op een rijtje te krijgen.... als de splint een indicatie is van het CBT, dan valt die misschien wel onder de basisverzekering?

ik ben nog niet zo handig op tandarts.nl, ik zie het bericht vandaag pas....
do, 12/17/2009 - 14:36 Permalink
frustmarja009

Bij de zorgverzekeraar nagevraagd, bij andere afdeling nagevraagd, vanochtend maar eens naar het kantoor gegaan. CBT gebeld, als ik onder behandeling kom, dan valt de spalk onder bijzondere tandheelkunde. He he, dat moest ik weten. Dat betekent dat het gewoon vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Je moet wel stevig doorvragen bij het CBT, steeds antwoorden: "daar kunnen we geen uitsluitsel over geven."

Dus hoef ik nu niet de duurste polis te nemen (dan moet ik ook uit de collectieve verzekering en ben ik een heleboel voordelen kwijt).

Ik wil niet opeens een rekening van 1000 euro krijgen, maar het is wel érg moeilijk om aan de juiste informatie te komen.....
vr, 12/18/2009 - 12:24 Permalink