Hoge nota voor gaatjes klopt dit?

Author:
Marieke32
Posted:
wo, 05/13/2015 - 18:35
Beste gebruikers,

Ik ben in april overgestapt naar een andere tandarts in verband met verhuizing. Nu heb ik een controle gehad in april en daar was niets te vinden (in ieder geval heb ik niets gehoord van de tandarts). Ongeveer anderhalve maand later moest ik naar de mondhygieniste en bleek dat het niet zo goed ging. Er zijn toen ook foto's genomen. Er werd gezegd dat ik twee gaatjes had. Voordat ik wilde afspreken vroeg ik om een kostenbegroting. Ik kreeg deze even later op de mail met de volgende informatie:

vullingen Elementen 14,24 en 25 (rechts en linksboven) en dit zou komen op 400/440 euro. Een exact bedrag kon de tandarts nog niet noemen en het zou dus nog een ander bedrag kunnen zijn.

Van dit bedrag schrok ik behoorlijk en heb dit neergelegd bij mijn tandarts. Dit was het antwoord:
Ik kan mij voorstellen dat u geschrokken bent van het feit dat er in drie kiezen (beginnende) gaatjes zitten. In 1 kies zit op twee plaatsen een gaatje wat inhoudt dat het om vier vullingen gaat.

Mijn vraag is.. Klopt dit allemaal en is het bedrag redelijk voor deze behandeling? Ik weet er zelf totaal niets van en ik hoor dus heel erg graag van u!

Nu laten we de afspraak staan voor het vullen van twee kiezen (linksboven en in totaal 3 vullingen). Voor de andere kies moet een andere afspraak gemaakt worden omdat er blijkbaar nu dus te weinig tijd is. Dit was niet eerder gezegd.

Nogmaals.. ik hoor heel graag van u zodat ik een verstandige beslissing kan maken en niet onnodig heel veel kosten maak..
Heel hartelijk dank alvast!