Hoera voor alle tandartsen [Bericht Wouter Bos]

Author:
admin
Posted:
wo, 02/07/2007 - 14:03
Geachte mevrouw G [even mijn naam verwijderd]

De afgelopen weken hebben Jacques Tichelaar en ik hard onderhandeld voor een nieuw regeerakkoord met CU en CDA. Wij zijn blij dat de PvdA-fractie gisteravond haar steun heeft gegeven aan het onderhandelingsresultaat. Er ligt een resultaat dat Nederland sterker, groener en socialer zal maken. De PvdA-fractie is ervan overtuigd dat een kabinet waar dit regeerakkoord aan ten grondslag ligt een sociale koers gaat varen. Wij zijn trots daaraan bij te kunnen gaan dragen.

Ik laat u graag weten wat de belangrijkste punten in het akkoord zijn. In het akkoord staat centraal dat de nieuwe coalitie Nederland sterker wil maken. Dit kabinet richt zich op economische groei, meer werk en een solidaire samenleving. Daar gaan we samen met de Nederlandse bevolking keihard aan werken. Er wordt flink geïnvesteerd in onderwijs en in werkgelegenheid, waarbij ook veel aandacht is om de onderkant van de arbeidsmarkt te versterken. Dat betekent dat tienduizenden mensen extra aan de slag kunnen door loonkostensubsidies, gesubsidieerde arbeid en bij sociale werkplaatsen.

Het kabinet heeft de meest ambitieuze milieudoelstelling ooit. Niet alleen wordt het belastingstelsel vergroend, ook wordt er 2% energie per jaar bespaard en wordt er fors in het openbaar vervoer geïnvesteerd. Nederland is in 2020 het schoonste land van Europa.

Nederland wordt ook een stuk socialer met dit regeerakkoord. Er is veel geld vrijgemaakt voor armoedebestrijding en voor achterstandswijken. Van probleemwijken maken we prachtwijken. Alleen een samenhangende aanpak van wonen, integratie en achterstandenbeleid maakt dat mogelijk. De huurliberalisering is van de baan. Huren zullen überhaupt niet meer stijgen dan het inflatieniveau. Tegenover dit succes staat de teleurstelling dat het systeem van hypotheekrenteaftrek de komende jaren gewoon blijft bestaan, en dus ook de oneerlijke inkomenseffecten van deze regeling zullen voortduren.

De no-claim wordt afgeschaft en de pil en de tandartscontrole komen terug in het basispakket. WAO'ers die op 1 juli 2004 45 jaar of ouder waren hoeven niet meer herkeurd te worden, terwijl 600.000 volledig arbeidsongeschikte WAO-ers een hogere uitkering krijgen. Bovendien investeren we fors in brugbanen om mensen die moeilijk een baan krijgen toch aan het werk te helpen. Er wordt meer geld vrijgemaakt voor reïntegratie. En, in navolging van de debatten met minister Verdonk over het stopzetten van de uitzettingen, komt er een ruimhartig Generaal Pardon.

Jammer genoeg is het niet gelukt om een onderzoek naar de aanloop van de oorlog in Irak in te stellen. Balkenende had hier voor de verkiezingen een breekpunt van gemaakt en wilde geen millimeter wijken. We hebben er echter veel goeds voor binnen weten te halen. Zo is afgesproken dat in de toekomst een volkenrechtelijk mandaat een voorwaarde is voor het uitzenden van troepen. Ook komt er extra geld voor ontwikkelingssamenwerking en vredesoperaties.

Wij zijn blij met dit resultaat voor een sterker, groener en socialer Nederland. Met die resultaten van het regeerakkoord gaan we vol vertrouwen terug naar de kiezer. Het woord is nu eerst aan de leden van de PvdA, die zich zullen uitspreken over dit akkoord op het PvdA congres in Zwolle op 17 februari.

Met vriendelijke groet,



Wouter Bos
vV

nou nou , eerst zien dan geloven. Wat mij met name stoort is dat men uitgaat van een groei van 2% wat allerminst nog gehaald is..maar daar zijn wel de overheidsuitgaven op afgestemd... Er wordt weer geld uitgegeven wat nog niet verdiend is en misschien niet eens verdiend gaat worden... En bij al die maatregelen..reken maar op enkele leuke lastenverzwaringen..Hoe denkt u dat de periodieke controle gefinancierd gaat worden?? ik denk door de patienten zelf...om nog maar te zwijgen over de extra administratie die er bij komt kijken.

loonkostensubsidies, gesubsidieerde arbeid


verborgen werkloosheid heet dat...

Nederland is in 2020 het schoonste land van Europa


ja ja... de aantasting van de ozonlaag, de luchtvervuiling en andere vieze zaken stopt zeker bij de grens of de territoriale wateren...

is een mooi stukje bla bla van Bos om in ieder geval zijn achterban vrolijk te stemmen.....Totdat ze de gevolgen in de knip gaan voelen in ieder geval.
wo, 02/07/2007 - 14:41 Permalink
admin

Nou ik geloof wel in hun systeem, door jaren lange ervaring
met politiek mens en samenleving weet ik wel beter.
Zo gaan mensen teminste weer naar de tandarts.
Mogen weer naar de tandarts..[wat een opluchting] :smt001 :smt026

De grootste vervuilers zijn in dit geval wel China en Amerika. :oops:
wo, 02/07/2007 - 15:15 Permalink
vV

De grootste vervuilers zijn in dit geval wel China en Amerika.


en in china worden heel veel produkten voor de westerse markten gefabriceerd, omdat de lonen daar lager liggen (en alle eisen mbt milieu). dus dat stukje doen wij in principe zelf, want gebeurt voor/namens ons...

Nou ik geloof wel in hun systeem
tja eigen knip eerst... de salarissen van de nieuwe regering gaat met 30% omhoog t.o.v. het voorgaande kabinet...
Op zich heb ik daar geen problemen mee, maar dan moet een minister of staatsecretaris die zijn werk niet goed doet ook zonder pardon aan de kant gezet kunnen worden, zonder wachtgeld..Net als in het bedrijfsleven..En die intentie kan ik met wat er nu bekend is niet terug vinden..

De statistieken zullen trouwens (over een paar jaar)uitwijzen of vergoeding van 1 controle per jaar daadwerkelijk zorgt voor meer tandartsbezoek door mensen die nu niet gaan...Ik waag het te betwijfelen...Vooralsnog lijkt het mij een sigaar uit eigen doos, oftwewel een verandering die u uiteindelijk zelf zult gaan betalen..(ook diegenen die niet naar de tandarts gaan betalen waarschijnlijk gewoon mee...)
vr, 02/09/2007 - 17:59 Permalink