Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
het lukt me even niet om het onderwerp goed samen te vatten, maar ik heb het idee alsof mijn tandarts... | Tandarts.nl
4 berichten / 0 nieuw
het lukt me even niet om het onderwerp goed samen te vatten, maar ik heb het idee alsof mijn tandarts...
damian.atreyu
Offline
Laatst gezien: 9 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 07/20/2017 - 13:51
door damian.atreyu di, 08/13/2019 - 12:48
#1

..zoveel mogelijk extra kosten in rekening probeert te brengen.

laatst een gaatje gevuld V72 / 73 en dat is na twee weken al losgekomen. Meteen een afspraak gemaakt om dat weer te repareren en was in eerste instantie niet verbaasd dat de hoofdspecialist met vakantie was. Dat gebeurde een half jaar geleden identiek in de wintermaanden. Dus ik kon bij een jeugdige vervanger terecht die nog niet echt ervaren genoeg was om dit te herstellen. Die wilde meteen een verdoving + gat groter maken, omdat ze het meende niet te kunnen vullen.

Ik viel haast van mijn stoel toen ik dit hoorde? De hoofdspecialist (dwz de ervaren tandheelkundige die de naam van de praktijk draagt) heeft twee weken geleden het gaatje al "schoongemaakt" in andere worden groter gemaakt, en nu moet het gat nog extra vergroot worden?? En dan nog zo verontwaardigd kijken als ik tegensputter en zeg dat de hoofdspecialist het volgende week maar moet doen als hij terug is van vakantie. Ik krijg bijna letterlijk de schuld en alles ligt aan mijn eigen tanden.

Kan dit zomaar? En hoort er eigenlijk niet een soort van garantie op een amaalgaamvulling, waarom zijn loslatende vullingen die amper twee weken geleden zijn gezet "vanzelfsprekend", buiten onzorgvuldigheid, voor mijn rekening?

het kan zijn dat er een
vV
Offline
Laatst gezien: 3 uur 3 min geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
door vV di, 08/13/2019 - 12:51

het kan zijn dat er een oorzaak als bv knarsen is. Maar dat moet dan en onderzocht zijn, en ook aan de orde. Maar als het vaker gebeurt moet je je afvragen of het wel de praktijk voor jou is... Daarnaast: nog met amalgaam?? is niet echt van deze tijd... amalgaam heeft mechanische retentie nodig (vandaar het groter maken...) terwijl composiet plakt aan de kies en er dus minder weefselverlies is.

Als een vulling na 2 wk
afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 1 dag 23 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke di, 08/13/2019 - 12:53

Als een vulling na 2 wk loskomt, is dat erg vreemd...tenzij er bij vullen al werd gezegd ‘garantie tot de deur’. Waarom is er met amalgaam gevuld? Konden ze het nog goed droogleggen? Garantie kennen we eigenlijk niet, maar bij zoiets zal de behandelaar het al gauw pro deo doen...

Als een vulling na 2 wk
damian.atreyu
Offline
Laatst gezien: 9 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 07/20/2017 - 13:51
door damian.atreyu di, 08/13/2019 - 12:59
(Reply to #3)

zou ik echt om composiet moeten vragen? Ik kan me herinneren dat het ooit wel eens op mijn nota's stond toen ik een gaatje had.

ik hoorde de tandarts twee weken nog mompelen "hmm, dat moet ik echt met amalgaam doen"

correctie de code was V72 nr 37.

Is er advies, zou ik een andere tandarts moeten nemen als hij weigert met composiet te vullen?

een week later:

hier is hoe het is afgelopen. De tandarts kon het blijkbaar niet droogleggen..dus enige oplossing was groter gat voor meer houdvast of tandvlees laten weghalen. Dan kies je natuurlijk liever voor het eerste. Ik hoef er niet bij te zeggen dat het alleen maar met amalgaam kon..

ik baal als een stekker. Zo'n groot gat boren, omdat het niet anders kan... maar ik lees hier nog veel ernstigere verhalen. Zij die die vreselijke ellende overkomen wens ik oprechte sterkte toe.