HELP! Rotte tanden en geen idee wat er mee te doen!

Author:
Hans_Verlo
Posted:
wo, 01/31/2007 - 21:59
Hallo,

Ik ben al ruim 5 jaar niet meer bij een tandarts geweest en mijn tanden zijn er slecht aan toe, ik heb momenteel geen verzekering en wil er een afsluiten.

Ik ga er van uit dat geen een verzekeringsmaatschappij mijn tanden zal goedkeuren voor aanvullende verzekeringen en vraag me dan ook af hoe ik dit voor elkaar moet krijgen, ik kan de kosten zelf niet betalen en ik denk dat niet dat het met een paar honderd euro gedaan is.

Nu heb al bijna een maand last van een kies (kiespijn?) met als resultaat hoofdpijn :(

Ik durf niet meer te lachen of te zoenen en ben bang dat ik zelfs uit mijn mond stink.

Hier twee foto's (PAS OP! niet echt fris!)

http://i9.tinypic.com/2hxajop.jpg
http://i5.tinypic.com/2cqlai1.jpg

Mijn vragen:

1. Wat te doen bij extreme kiespijn?
2. Bij welke verzekeringsmaatschappij ben ik het beste af?
3. Wat gaat dit ongeveer kosten?
4. Kan ik zomaar bij een tandarts binnenlopen en een afspraak maken?
5. Zijn mijn tanden nog te redden? alle tanden in mijn onderkaak zijn in orde, al zou ik ze graag wit willen hebben ipv smerig geel :(
6. Is een kunstgebit niet voordeliger en gemakkelijker dan ze te proberen te redden?
7. Is een privé kliniek een optie?

Alvast bedankt!
mecánico para …

1: kies eruit halen, nood breekt wet

2: weet ik niet

3. Hangt van je wensen op termijn af. Alleen die voortanden kan zomaar even 600 euro zijn en dan moet je niet een zenuw hebben die verveled doet.

4. proberen staat vrij, wees bereid een aantal keren nul op het request te krijgen

5. lijkt me wel

6. de easy way out, maar op termijn een potentiele ramp. nb, al eens iemand intens gezoend de een gebit had? I rest my case, dat kan persoonlijk zijn

7. Is een privé kliniek een optie? als je echt meteen een arm en een been wilt inleveren wel, maar ik zou gewoon een normale tandarts vragen hoe en wat.

succes, er is nog van alles te redden
wo, 01/31/2007 - 22:23 Permalink
accra

Ik weet niet of er na 1 februari nog een nieuwe (aanvullende) verzekering kan worden afgesloten, maar National Academic (http://www.na.nl) kent een tandartsverzekering met ruime dekking, zonder benodigde medische verklaring (behalve bij de duurste variant).

Aanvullende verzekeringen kunnen, dacht ik, ook bij een andere verzekeraar worden afgesloten dan waar je je basisverzekering hebt afgesloten.
za, 02/10/2007 - 12:27 Permalink
Spiegeltje


Aanvullende verzekeringen kunnen, dacht ik, ook bij een andere verzekeraar worden afgesloten dan waar je je basisverzekering hebt afgesloten.


Dat kan altijd (wettelijk verplicht) maar pas op voor verzekeraars die hogere tarieven hanteren voor mensen die daar geen basiverzekering hebben lopen. Zo moet je bij De Friesland een opslag van 100% betalen, wat neerkomt op een verkapt verbod.
za, 02/10/2007 - 14:36 Permalink