HELP!!! Probleem, weet niet wat te doen?! Geen verzekering.

Author:
Klep
Posted:
di, 05/16/2006 - 13:55
Ik zit met nogal een probleem. Sommige mensen zullen het volgende verhaal misschien nogal dom vinden (ik zelf wel maar daar verander ik nu niet veel aan) maar ik wil echt weten of ik wat kan doen of hoe het allemaal zit.

Ik ben student, ben verzekerd bij Menzis. Mijn ouders hebben mij 3/4 jaar geleden ofzo uitgeschreven bij de tandarts en mijn tandartsverzekering opgezegd omdat ze het niet meer voor me wilden betalen en niet nodig vonden. Daarna ben ik een hele tijd dus niet bij de tandarts geweest. Ik heb later wel weer een studentenverzekering aangevraagd mét tandartsverzekering maar... niet heen geweest omdat ik geen tandarts had en niet wist welke mensen zochten en eerlijk gezegd ook niet zo'n zin had naar de tandarts te gaan.

Daarna kwam het nieuwe stelsel. Ik zit nog steeds bij Menzis maar ze hebben bij mij alleen de basisverzekering gerekend en helemaal geen tandartsverzekering. Hier kwam ik pas laat achter maar ik wist ook niet dat je het na 1-3 niet meer erbij kon regelen.

Gisteren ging ik dus (een grote stap voor mij) naar een tandarts waarvan ik via via hoorde dat ze nog mensen zochten. Daar zochten ze inderdaad mensen en ik heb een afspraak gemaakt voor in augustus. Ook gezegd dat ik nog geen tandartsverzekering had maar erna naar Menzis zou gaan om dat te regelen, volgens de tandarts was dat allemaal goed. Ze vroegen verder alleen hoelang ik niet heen was geweest.

Daarna na Menzis. Daar vertelden ze me dat ik pas een tandartsverzekering erbij kan doen vanaf 1-1-2007!!! Dat wist ik dus echt niet! Ook vertelden ze me dat ik misschien dan gekeurd moet worden om te kijken of ze me wel een verzekering kunnen geven? Een basisverzekering kan dan altijd ofzo, maar aanvullend is twijfelachtig.

Wat moet ik nu doen? Ik ben dus nu verschrikkelijk bang dat er in de tusentijd (het duurt immers nog 7/8 maanden voordat ik dan weer verzekerd ben) dingen gaan gebeuren en ik dan geen tandarts heb!!!

En hoe zit het dan als ik verzekerd ben volgend jaar maar er toch dingen moeten gebeuren? Moet ik dan alsnog alles zelf betalen de eerste keer? Kan ik die afspraak bij de tandarts beter laten staan als ik toch alles sowieso alles zelf moet betalen? (Ik zou niet weten waar ik het geld vandaan moet betalen, daar zou ik misschien voor moeten lenen!?)

Ik zit hier echt verschrikkelijk mee in mijn maag en hoop op wat antwoorden/adviezen of wat dan ook... Alvast heel erg bedankt...
joek

Probeer het eens bij een andere verzekering.
Ik weet niet of je succes zult hebben, maar je ta verzekering hoef je niet bij dezelfde verzekeraar te hebben als waar je je basisverzekering hebt.
Zoek eens op dit forum, want er is veel geschreven over tavezekering.
Verder is het de vraag of er veel kosten voor je aan zullen komen. Misschien valt alles mee en wordt het alleen maar controle. Dat is wel op te brengen, gaat om een euro of 20 of wat minder.

Succes en laat ook even weten of je succes hebt.

Groetjes,
joke
di, 05/16/2006 - 15:50 Permalink
Klep

Dankjewel voor je antwoord.

Kan ik nu gewoon ergens anders een tandartsverzekering afsluiten? Moest dat niet voor maart dan? Ik zal even gaan zoeken op het forum.

Maar goed, ookal heb ik dan wel of geen verzekering, zal ik sowieso moeten betalen voor de eerste keer? Of dat nou een controle is of meer? Is dat bij alle verzekeringen zo? Kan ik dan bijvoorbeeld dit ook uitleggen aan de tandarts en dat ze dan de eerste keer alleen controle doen en als er iets moet gebeuren ze hier even mee wachten zodat het niet in de kosten loopt?

Ik ben namelijk bang dat ik wel 2 gaatjes heb (heb hier geen last van en eet geen snoep of zoets oid waardoor het kan verergeren ofzo?) en mijn verstandskiezen komen er door. Maar hier hoef je ook niet perse last van te krijgen toch?
di, 05/16/2006 - 15:59 Permalink
joek

Voor de tarieven van controle en zo kun je het beste even op dit forum zoeken. En twee gaatjes is ook nog wel te betalen.
Vergeet niet dat als je vanaf nu tot eind december je verzekert dit ook wel zo'n 60 a 70 euro gaat kosten.

Ik zou gewoon even bellen met een verzekering, proberen kan altijd. Ik weet het ook niet precies.

Groetjes,
Joke
di, 05/16/2006 - 16:06 Permalink
Klep

Ja, 2 gaatjes moet inderdaad ook nog te betalen zijn. Ik ben toch bang dat het veel geld gaat kosten omdat er opeens meer te doen is? Maar ik las ergens anders op het forum dat je aan de tandarts kunt vragen een schatting van de kosten te maken dus misschien is dat slim.

Maar goed, sowieso moet ik dus eerste keer betalen neem ik aan en je hebt gelijk dat zo'n verzekering ook weer meer gaat kosten (en die verzekeringen zijn al zo verschrikkelijk duur) en dus kan ik misschien beter gewoon wachten tot einde van dit jaar en dan bij menzis een basisverzekering af te sluiten, dan heb ik wel alles bij elkaar in ieder geval.

Mijn vraag nu eigenlijk, is het slim die afspraak van de tandarts die ik nu heb staan in augustus gewoon te laten staan ookal heb ik dan geen verzekering? Dan maar zelf betalen en hopen dat het niet teveel gaat kosten?

Ik vind het namelijk wel een fijn gevoel dat ik nu een tandarts héb in de eerste plaats en dat áls er wat is, hier zo snel mogelijk wat aan gedaan word.
di, 05/16/2006 - 16:20 Permalink
joek

Hmmm, over Menzis zijn ze hier op het forum niet erg te spreken.
Hij is duur en er zijn allerlei uitzonderingen in opgenomen.
Als je toch gaat zoeken, probeer dan misschien wat anders te vinden.
Succes verder.

Groetjes,
Joke
di, 05/16/2006 - 16:28 Permalink
Klep

Oke, ik zal het inderdaad dan goed uit gaan zoeken, als ik het nu dan toch ga doen moet ik het ook maar goed doen.

Ik heb besloten die afspraak bij de tandarts dan gewoon aan te houden en het gewoon zelf te betalen (dat word wel sparen zodat ik dan niet krap kom te zitten maar het gebit is nou eenmaal wel belangrijk vind ik) en een goede tandartsverzekering te gaan zoeken voor 2007.

Het voelt nu toch al stukken beter nu ik een beetje weet hoe ik het allemaal ga doen en wat er kan. Ik ben best een chaoot en zie dan door de bomen het bos helemaal niet meer en dit kwam ook niet op een goede tijd ofzo wat het alleen erger maakte (en de vrouw bij Menzis die me hielp deed alsof ik gek was).

Ben zelf de laatste tijd ook niet meer zo te spreken over Menzis trouwens, niet alleen om hun verzekeringen maar ook op de manier waarop je geholpen word. Per mail kreeg ik geen antwoord op mijn vragen maar alleen een standaard mailtje over wat ik niet vroeg en toen ik er dus maar heen ben gegaan behandelden ze me ook niet echt fijn terwijl ik heel netjes was.

Heel erg bedankt Joke voor je snelle en bruikbare antwoorden.
di, 05/16/2006 - 16:50 Permalink
Gretha

ben zelf verzekerd bij anderzorg
door allerlei gedoe en angst dit jaar ook geen tandartsverzekering
en natuurlijk juist dit jaar dingen die geen uitstel kunnen hebben..ontsteking in een tand
verging van de pijn dus met veel moeite naar tandarts
al met al veel geld kwijt maar die dingen MOESTEN...



en idd, je kan overal pas per 1-1-2007 verzekeren
bij Anderzorg wordt er naar mijn mening erg veel vergoed, veel dingen 100% etc (vaak dan met max aantal per jaar)
als t goed is nemen ze volgend jaar zonder keuring of iets dergelijks patienten aan mits je afgelopen half jaar (gerekend vanaf 1-1 natuurlijk) bij tandarts bent geweest
als ik t goed heb..
kijk anders even op de site, anderzorg.nl en bel of mail ff met de helpdesk daar

ook de basisverzekering is daar niet duur, afgelopen jaar 82,50, goedkoopste van nl (uitgezonderd collectieve kortingen of studentenkorting uiteraard)

ps: nee ik krijg niet betaald voor het aanmelden van klanten bij anderzorg :p
ma, 07/03/2006 - 22:32 Permalink
Klep

Hmm, toevallig heb ik net op jou topic gereageerd. Ik heb nu een verzekering afgesloten bij aevitae (http://www.aevitae.nl), daar kon ik tenminste meteen terecht en ben nu verzekerd (vanaf nu dus al!) tot 1250 euro (geen eigen risico) en betaal 18,70 per maand.


Ben ondertussen ook al bij de tandarts geweest, eerst voor controle, gelukkig viel alles mee, enige erge was een diep gat waar nu een noodvulling in is gezet.
wo, 07/05/2006 - 17:52 Permalink
Gretha

ben de site eens gaan bekijken
maar hoe in vredesnaam ben jij achter je maandbedrag gekomen en hoe heb je je aangemeld voor verzekering?

vragen ze trouwens naar een keuringsrapport?
wo, 07/05/2006 - 18:53 Permalink
Klep

Ik heb rondgezocht op internet over tandartsverzekeringen en vond deze site:

http://www.monitor.nl/ziek.html?http://www.monitor.nl/s_2593_all_.htm

Daar staat wat meer informatie dan op de site (die is niet zo heel duidelijk) maar als je je aanmeld met het formulier krijg je meer informatie.

Op die site staat ook wat het kost:

De dekking betreft 100% tot max: € 350, € 750, € 1250, € 1750
Kosten resp € 9,50, € 12,50, € 16,50 en € 21,50.

Het zou dus 16,50 zijn maar omdat ik me in het midden van het jaar het aangemeld is het meer (tot 01-01-2008, daarna is het gewoon 16,50), waarschijnlijk zodat je wel voor dit hele jaar betaald uiteindelijk en dat verspreid tot 2008.

Als je het formulier opent van de site (daar moet je wel acrobat reader voor hebben) en uitprint, invult en opstuurt krijg je binnen 2 weken bericht (ik in ieder geval wel). Hier moet je invullen wat er aan je gebit is gebeurd, of je vaak bent heen geweest en wat er moet gebeuren en nog wat dingen, best simpel in te vullen.

Formulier: http://www.aevitae.nl/fileadmin/aevitae/documenten/vgz_aanvraagformulier_tandarts.pdf
wo, 07/05/2006 - 19:13 Permalink
Gretha

hmmz via downloads en algemene voorwaarden toch wat info gevonden

je zit er gelijk dit hele jaar en de 2 opvolgende kalenderjaren aan vast
:S
vind dat toch best wel lang...


daarnaast moet je wel heeeel erg veel vragen invullen op t aanmeldformulier:p
afgelopen 2 jaar regelmatige controle: nee
klachten aan uw gebit, ja
afgelopen jaar tandheelkundige behandelingen, wkb, verwijderen abces
zij er ooit tanden/kiezen getrokken: ja, 4 kleine om ruimte te maken
en 4 verstandskiezen en 1 kies moeten nog getrokken worden bij kaakchirurg

zijn deze ooit vervangen: nee, 4 getrokken wegens ruimtegebrek, (4 verstandskiezen en 1 gewone kies moeten nog getrokken worden bij kaakchirug)

wordt u momenteel tandheelkundig behandeld
ai..er moeten hoop gaatjes gevuld worden en weet ik t wat nog meer..ze is op t moment alleen bezig met t gaatje waar nog definitieve vulling in moet van de wkb....maar er moet nog zoveel maar nu geen geld voor..

verwacht u in de toekomst tandheelkundige behandelingen?
ja, heel veel dus..iig paar gaatjes vullen, denk ook wel tandvleesbehandelingen...


hmmzz zie t dus maar somber in :S

en kan trouwens nergens de maandbedragen vinden..:S
wo, 07/05/2006 - 19:17 Permalink
Senna

Je kan al voor 01/11/2006 veranderen van ziekenfonds (wij hebben wel cz). Ik heb maandag gebeld, voor een verandering in de aanvullende verzekering, wij krijgen nu 450 euro (per persoon). Maar wij wouden 900 euro per jaar (per persoon) vergoeding krijgen, ergens is wat fout gegaan, dus maar regelen voor het volgende jaar. Ik heb ook al gehoord, en op tv gezien, dat wij volgende jaar nog meer op achteruit gaan, de premie zouden weer omhoog gaan.

Als het zo door gaat, dan kunnen straks alleen die dik koppen, nog kunnen betalen, tandarts, huisarts, enz. Dan de gewone werknemers, vet komen aan het sparen, voor een kunstgebit. Dat ze wat wouden doen, aan het ziekenfonds systeem, vindt ik goed. Maar niet op deze manier, ik zie het nog komen, dat wij ook van die toestanden krjigen van America, geen geld, geen verzekering, kunnen wij u niet helpen, volgende patient....
do, 07/06/2006 - 10:29 Permalink
Gretha

ik denk er elke maand maar niet al te veel over na hoe weinig geld ik overhou voor boodschappen ofzo
raak er aan gewend elk jaar weer aan t kortste eind te trekken met de bezuinigingen
t is zeker wel goed dat er wat aan gedaan is en dat staatsschuld etc wat minder wordt zodat nl wat minder rente hoeft te betalen, dus uiteindelijk hoeven ze minder geld op te halen bij ons
maar de mensen met al de laagste inkomens zijn er elke keer wel de dupe van ook al zeggen ze dat niemand erop achteruit gaat!
do, 07/06/2006 - 14:26 Permalink