HELP MIJN TANDEN BROKKELEN AF!!

Author:
MADtm
Posted:
do, 07/20/2006 - 09:47
:( hallo ik weet niet of ik dit hier goed post maar ik ben nogal wanhopig!
(ik heb een dsw av standaard verzekering)mijn tanden brokkelen af!! ik heb al wat kiezen laten trekken.3 dit jaar maar ik heb nog zoiezo 9 tanden waarvan ik zeker weet dat er iets aan moet gebeuren!daarin zitten zowel kleine als grote gaten.en wat carius problemen..ik heb geen last van kies of tandpijn(in ieder geval nóg niet)
het probleem is ook dat er steeds meer gaten bij komen hoewel ik met 2 verschillende soorten pasta poets sensodine en prodent(al moet ik toegeven dat dat nog niet zo heel lang gebeurd ongeveer 6mnd) :smt001

het probleem is dat ik heeel graag mijn gebit wil laten saneren en goedhouden omdat ik bang ben dat t nu van kwaad naar erger gaat..
maar ik heb een wao vanwege psygische redenen..(schizofrenie)dus ik heb niet veel geld
en ben bang voor de tandarts.. :oops:

HELP WAT MOET IK DOEN??
Geke

Ik denk dat je toch een tandarts moet zoeken, die jou kan helpen met je problemen en die ook wat tijd heeft zodat je met je angst kan omgaan. De tandarts kan een behandelplan opstellen en daarbij rekening houden met wat er financieel voor jou mogelijk is. Je kunt dan met dit plan ook bij de verzekering navragen wat er vergoed wordt. Soms kan het plan ook over een langere tijd worden uitgespreid, dus dat eerste de acute problemen behandeld worden en er bijvoorbeeld een deel in 2006 en een deel in 2007 gedaan kan worden, en misschien nog wel wat in 2008. Zo kun je misschien per kalenderjaar je maximale vergoeding van je verzekering gebruiken. Ik denk dat het verstandig is op zoek te gaan naar een tandarts en daar je problemen en je angst probeert uit te leggen. Het helpt vaak als de tandarts op de hoogte is van wat er speelt en er dus begrip voor is. Je kunt kijken of er bij jou in de buurt ook een tandarts is die goed om kan gaan met angstige patienten, misschien dat je kennissen kunt vragen naar ervaringen met hun tandarts.

Heel erg veel sterkte ermee, ik hoop dat je wat met deze informatie kunt en de stap durft te nemen. Laat nog maar even weten hoe het verder gaat.

:smt006 Geke
do, 07/20/2006 - 10:55 Permalink
MADtm

dank je geke :) dat vind ik een goed advies!! weet u misschien hoeveel vergoeding dsw av standaard biedt? ik heb al wat keren op de site gekeken maar kom er echt niet uit...
:oops:
do, 07/20/2006 - 11:03 Permalink
Geke

Nee sorry, daar heb ik geen idee van. Volgens mij verschilt dat ook erg tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Maar volgens mij kun je dat wel ergens in je boekjes terugvinden, die je van de verzekering gekregen hebt. Het klopt dat daar hier op de site niet zoveel over terug te vinden is. Er zijn ook erg veel verschillende verzekeringsmaatschappijen en daar zit onderling wel verschil in, in het bedrag wat vergoed wordt volgens mij. Je zou voor de duidelijkheid ook je verzekeringsmaatschappij daarover kunnen opbellen, misschien dat ze je het dan duidelijk kunnen vertellen. Ik ben ook niet op de hoogte van een gemiddeld bedrag wat ongeveer vergoed wordt bij een standaard aanvullende verzekering.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is, soms is het nog gemakkelijker na te gaan wat er vergoed wordt, als er een behandelplan gemaakt is, dan kun je de codes van de behandelingen doorgeven aan de verzekering.

:smt006 Geke
do, 07/20/2006 - 11:08 Permalink
MADtm

he TE GEK DAT JE ME AL DEZE TIPS GEEFT!! :D vind ik echt geweldig!!

maar ik heb nog 1 vraagje? is er een site waar je een geschikte tandarts kunt vinden? :oops:


SUPER BEDANKT!!
:smt023
do, 07/20/2006 - 11:14 Permalink
dj

Eigenlijk is haast altijd de beste methode in de omgeving vragen wat de ervaringen zijn! Daarnaast heeft de site een zoek-een tandarts-functie via de hoofdpagina.
do, 07/20/2006 - 11:28 Permalink