help!!

Author:
ronny1600
Posted:
wo, 09/16/2009 - 11:00
Graag info i.z. het volgende: Ik heb een giga probleem...wie kan mij helpen.....

Ik ben past vrij gekomen uit detentie, en moet (op zeker) naar de kaakchirurg. Wortel (kies R.a) groeit bijna door mn kaakbeen heen. Veel wondvocht in de mond etc......De kies waar het omgaat ziet in een serie van drie "gekroond" En er is destijds met plaatsing al een wortelkanaal behandeling etc gedaan, heb ook geen kiespijn maar de boel (wortel) is zeer zwaar ontstoken. Probleem is, ik ben nog niet verzekerd, (en heb geen leggende gelden) Vraag: waar kan ik terecht voor hulp? (door e.e.a vooral 's-nachts veel temp. verhoging ....)
Zit momenteel bij vrienden in Leeuwarden, wil ook geen uitkering aanvragen, want ben weer van plan te gaan varen.

Mag een "gewone" tandarts deze ingreep ook verrichten?

Help!
Ron
Spiegeltje

Het zou me zeker niet verbazen dat de tandarts dit soort gevallen aan de kaakchirurg overlaat. Ik weet niet of trekken van de kies voldoende is. De tandarts mag dit soort ingrepen wel verrichten overigens. Het is so wie so verstandig eerst de tandarts er naar te laten kijken. Die kan u ook doorverwijzen zodat u makkelijker bij de kaakchirurg terecht kan. Ze vragen vaak, niet altijd, om een verwijsbrief.

Als u geen zorgverzekering heeft lopen (normaal wordt die door detentie alleen geschorst) moet u die zo snel mogelijk aanvragen. Zorgverzekeraars hebben acceptatieplicht. U bent dan verzekerd, ook al zou u nog geen premie betalen. De eventuele kaakchirurg wordt vanuit deze verzekering vergoed, dus u heeft geen aanvullende tandartsverzekering nodig. Zelf betalen van de kaakchirurg wordt zeer prijzig (denk aan meer dan 1000 euro) en u heeft dat geld niet liggen dus .....

Als u zich met een ernstige spoedklacht meldt bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis wordt u wellicht ook geholpen of doorverwezen maar daarvoor krijgt u dan ook een forse rekening... Ik zou er maar niet op rekenen trouwens.

Volgens mij direct aanmelden voor een zorgverzekering is het beste. Heeft u geen hulp voor dit soort zaken gekregen van Justitie?
wo, 09/16/2009 - 11:59 Permalink
ronny1600

Eerstens en vooral, bedankt voor de info......de optie trekken, zoals U meld wordt dus drie kiezen, dit omdat ik een brug heb rechts achter (3 delig)...is dus dood zonde, maar wel een optie. Zojuist geweest bij Med. Centrum Leeuwarden..spoedeisende hulp alsmede afd. Kaakchirurgie...beide nul op rekest. I.z. de verzekering, voor de detentie was ik niet woonachtig in Nederland, dat is dus een bijkomend nadeel. Ik woonde n.l in Bulgarije, alwaar je de tandarts (gewoon) cash betaald. (uiteraard tegen Bulgaarse prijzen!) Ik had dus geen lopende verzekering in Nederland. Tot slot....het spijt me te moeten zeggen dat justitie niets voor me kon betekenen na mij detentie, dit ook mede omdat ik ten tijde van de arresstatie niet woonachtig was in Nederland. Derhalve werd ik zo "den straat op gegooid"..
Zou ik nog ergens mee kunnen spoelen o.i.d......ik heb dus geen pijn aan de kies, want er is destijds met plaatsing v.d brug wel een kanaalbehandeling uitgevoerd. Het vervelende is dat er steeds een soort wondvocht in de mond ontstaat. Wat m.i. duid op een ontstekking, vandaar ook de lichte koorts.
Hopende dat het O zo beroemde Nederlandse zorgstelse me niet in de steek laat!
Ondanks alles , nogmaal hartelijk dank voor U antwoord, het is al meer dan dat ik kreeg te horen in Med. Centrum Leeuwarden.
wo, 09/16/2009 - 12:41 Permalink
Chris888

Tot slot....het spijt me te moeten zeggen dat justitie niets voor me kon betekenen na mij detentie, dit ook mede omdat ik ten tijde van de arresstatie niet woonachtig was in Nederland. Derhalve werd ik zo "den straat op gegooid".


De reclassering heeft wel een Bureau Buitenland:
http://www.reclassering.nl/buitenlandterugkeren/?cid=22
eigenlijk bedoeld voor mensen die in buitenlandse gevangenissen zitten en hebben gezeten, maar het zou me niet verbazen als een deel van die mensen ook in het buitenland woonden voor hun detentie.

Heb je dit Bureau Buitenland zelf al benaderd? Misschien tref je daar iemand die de weg weet. Ze hebben ook een terugkeerfolder:
http://www.reclassering.nl/documents/Terugkeerbrochure%202009.pdf
Ook daarin staat dat je jezelf moet aanmelden bij een verzekering, zoals Spiegeltje ook al zegt.
wo, 09/16/2009 - 18:58 Permalink
ronny1600

Dank U voor alle hulp en info, ben de nacht weer zwettend door gekomen van de koorts, moet echt wat gebeuren.
Inhoudenlijk i.z de reclassering hoop ik dat ik daar verder mee kom, alleen voordat ik dan geholpen wordt (niets negatiefs hoor) ben ik een x-aantal weken verder......
Ik had gehoopt dat er een lezer een concreet (adequaat) voorstel en/of hulp (bron) kon aanbieden.
Had stiekum gehoopt op een klein (topic) wonder....
do, 09/17/2009 - 08:47 Permalink