H35 gecompliceerde extractie met mucoperiostale opklap

Author:
Daniel78
Posted:
di, 03/27/2007 - 15:31
Ik heb twee weken geleden een verstandkies uitgetrokken.
Ik kreeg de rekening thuis en ik stuurde het door naar VPZ Assuradeuren (aanvullende verzekering).
Ik krijg bericht nu, dat zij H35* gecompliceerde extractie met mucoperiostale opklap en H21 kosten hechtmateriaal niet vergoeden.
Kan ik voorspellen dat een extractie gecompliceerd zal verlopen (kies ging kapot bij duwen door tandarts) en dat ik gehecht zal moeten worden.
Graag uw reactie hierop en misschien een tip hoe ik dit zou kunnen aanpakken nu en in de toekomst!
Want dit heeft voor mij als gevolg dat ik zelf EUR 65,- zal moeten betalen, terwijl ik een aanvullende verzekering heb en natuurlijk voor betaalt.

*Deze verrichtingen (H35) kunnen slechts na voorafgaande schriftelijke toestemming van de verzekeraar worden gedeclareerd.

Groeten,

Daniel
Holmes

Als het in de voorwaarden staat staan ze wel in hun recht denk ik. Ik vind het alleen wel behoorlijk kinderachtig. Misschien dat je even contact kunt opnemen met de maatschappij en de situatie uitleggen. Wellicht dat ze dan coulancehalve alsnog tot vergoeding over gaan.

Succes in ieder geval.
di, 03/27/2007 - 16:02 Permalink
vV

echt belachelijk, is vaak/meestal vooraf niet te voorzien! En wij tandartsen hebben er geen zin in voor dit soort kleine zaken ook nog eens extra papierwerk in te moeten vullen, ik zou in ieder geval uw tandarts groot gelijk geven als hij daar niet aan meewerkt..
Als uw verzekeraar dit soort kleine lettertjes erop na houdt bij een zeer veel voorkomende behandeling (die ook nog eens voorkomt dat u richting kaakchirurg moet, wat veel duurder is!) kunt u beter uitkijken naar een andere verzekeraar. Deze verzekert geen zorg, maar verzekert u van (kop) zorgen....
di, 03/27/2007 - 17:07 Permalink