geweigerd voor aanv ullende verzekering door strafblad

Author:
E&M
Posted:
za, 08/30/2008 - 20:38
hallo allemaal,

ik zit met een raadsel en kom en kom er niet uit.

Ik wilde een tijdje terug bij unive een basis verzekering en een aanvullende tandartsverzekering afsluiten.
Bij het invullen van het formulier kwam ik de vraag tegen; of ik ooit in aanraking ben geweest met de politie. En de reden daarvan. Hierop heb ik het formulier eerlijk ingevult en met JA geantwoord. Toen ik mijn offerte ontving werd mij medegedeeld, dat ik alleen wordt afgesloten voor een basis verzekering en i.v.m. mijn strafblad geen recht had op een aanvullende tandarts verzekering.

Hier was niets over terug te vinden in de algemene voorwaarden en zit nu met kiespijn en onbegrip.
Is dit normaal? en wat is de reden dat iemand met een strafblad geen aanvullende tandartsverzekering mag afsluiten???
Spiegeltje

Het is inderdaad zo dat veel verzekeraars klanten met een strafblad weigeren. Dat geldt voor allerlei soorten verzekeringen. Anders dan de basiszorgverzekering is een aanvullende tandartsverzekering gewoon een commerciele verzekering en verzekeraars kunnen iemand op basis van een strafblad of om anderen redenen weigeren.

De reden is dat zij deze groep mensen als een verhoogd risico wordt ingeschat wat betreft verzekeringsfraude. Dat kan natuurlijk in individuele gevallen heel unfair zijn maar er is - denk ik - weinig tegen te doen. Het beleid van verzekeraars is er niet op gericht om individuele gevallen te beoordelen, dat gaat ze teveel tijd kosten. En dus houden ze het simpel: strafblad = niet verzekeren.

Het verzwijgen van dit feit is niet slim omdat het voor verzekeraars makkelijk is - bij schade - na te gaan of u alle vragen eerlijk hebt beantwoord. Een van de vervelende vragen is vaak: bent u al eens eerder geweigerd voor een verzekering? Helaas zult u daar nu steeds ja voor moeten invullen.

Misschien zijn er aanvullende tandartsverzekeringen die de eis van geen strafblad niet stellen maar daar heb ik geen zicht op. Ze adverteren er namelijk niet mee.

Enkel het ' in aanraking zijn geweest met de politie' levert gelukkig nog geen strafblad ook, ook niet (verkeers)overtredingen en dergelijke.
zo, 08/31/2008 - 16:07 Permalink