Geschil met verzekering of tandarts?

Author:
Carangi
Posted:
zo, 11/25/2012 - 12:28
In 2011 heb ik een aantal facings gekregen en die zou ik volgens de verzekeringspolis vergoed moeten krijgen, alleen heb ik een deel van dat bedrag tot op heden niet teruggekregen. De verzekering stelt namelijk:

"Uw tandarts berekende een directe labiale veneering (behandelcode V15). De NZa heeft bepaald dat het tarief van een labiale veneering inclusief etsen is. Daarom mag uw tandarts het etsen niet apart in rekening brengen. De studiemodellen mogen alleen worden berekend bij de diagnostische codes C28, C11 of C12 en kunnen niet als toevoeging bij een andere behandelcode worden gedeclareerd. De permanente Tarieven Begeleiding Commissie heeft hierover in 2009 een bindende uitspraak gedaan."

De tandarts geeft aan dat het boekjaar gesloten is en wil daarom geen aanpassingen meer doen in zijn administratie. Nou vroeg ik mij af of ik het beste naar TIP kan gaan, wat de verzekeraar aanraad, of naar SKGZ. Zelf vind ik dat de verzekering het bedrag gewoon dient te vergoeden zoals in de polisvoorwaarden staat en dat zij het zelf maar met de tandarts moet regelen, dus daarom neig ik naar het SKGZ te gaan. Maar eerlijk gezegd weet ik niet wat ik nou het beste kan doen.
mecánico para …

Als de code incllusief etsen is....dan is die code inclusief etsen, en dan heeft de tandarts gewoon ten onrechte een code in rekening gebracht. Dat zijn boek jaar is gesloten is fijn voor hem, maar dan boekt ie het maar af in 2012 als credit nota. Wat een geouwehoer zeg.

Van die studiemodellen, tja, ik vind het wel goed dat die wel gemaakt worden om te zien hoe en wat, en dat uw verzekering daarover alt is uw probleem met de verzekering. Je hoeft als behandelaar je niet te richten op wat vergoed wordt en wat niet, moet niet gekker worden.
zo, 11/25/2012 - 14:55 Permalink
Carangi

Bedankt voor het antwoord! Ik dacht het om de factuur als geheel ging, maar blijkbaar worden beide punten om verschillende redenen los van elkaar niet vergoed. De kosten van de rekening zitten niet zozeer in die studiemodellen maar voornamelijk in het etsen. Ik zie de tandarts over twee weken en zal het dan met hem overleggen.
wo, 12/05/2012 - 18:17 Permalink