Gemiddelde kosten trekken + prothese met implantaat?

Author:
LindaM
Posted:
wo, 09/19/2012 - 19:40
Het onderwerp zegt het al wat zijn de gemiddelde kosten voor trekken + prothese met implantaat? Afgezien van bij komende complicaties uiteraard.
vV

Hangt in hoge mate af van aantal kiezen die getrokken moeten worden, en of dat makkelijk is of onder lastig valt. Daarna is het grofweg een 1000tot 1200 voor de immediaatprothese, vergoeding basisverzekering buiten beschouwing gelaten. Kosten hangen er ook van af of de tandtechniekkosten goedkoop of gemiddeld of hoog zijn. dan na verloop van tijd implanteren en nieuwe prothese, vaste eigen bijdrage dan naar huidige normen eigen bijdrage 250,00.
Is niet een heel pasklaar antwoord op te geven, te veel variabelen. Dus vraag hetzelfde woon eens aan je tandarts. Overigens is het niet zo dat altijd een machtiging voor implantaten afgegeven wordt. Doe je dat toch, mag, maar dan alles eigen rekening en dan heb je het zomaar over een zeg 5000- 6000 voor implantaten steg en prothese.
En gebruik de zoekfunctie even...traject is vaker besproken.
wo, 09/19/2012 - 20:42 Permalink
LindaM

Ik heb al mijn kiezen en tanden nog (voor zover je het tanden en kiezen kunt noemen) behalve de verstandskiezen en de kies naast mijn rechter hoektand niet meer. Ik zou dus graag weten wat ik zou moeten betalen als ik de verz. buiten beschouwing laat. Geen vergoedingen of eigenbijdrage dus. Ik begrijp ook dat daar verschillende prijzen voor de ronde gaan, afhankelijk van de behandeling en de tandarts die het doet. Maar met gemiddelde kosten ben ik al geholpen. Kan ik dan uitgaan van die 5 tot 6000, Trekken + implantaat + prothese?
wo, 09/19/2012 - 20:57 Permalink
vlinderkind

Hoi Lindar,

Ik kan je niet vertellen wat het jou gaat kosten, wel kan ik je vertellen wat het mij gekost heeft :D

Vorig jaar zijn al mijn tanden en kiezen getrokken, dit koste mij ruim 1200 euro. de protheses die ik toen kreeg kostte rond de 1500 euro maar daarvan hoefde ik zelf 350 euro te betalen.

Nu is in juni dit jaar de vergoeding voor een klikgebit (alleen onder!) aangevraagd, inclusief de hele implantatenbehandeling natuurlijk. dit kost zo'n 4000 euro, in mijn geval word het vergoed op 250 euro eigen bijdrage na.

Volgend jaar ga ik een klikgebit aanvragen voor boven en dan zal ik wel horen wat dat gaat kosten en of het vergoed word.

Hopelijk heb je hier wat aan.
SUcces!!
wo, 09/19/2012 - 21:25 Permalink