Geld vragen voor dossier doorsturen

Author:
Newtan
Posted:
ma, 06/15/2015 - 18:18
Beste mensen

Sommige van mijn patienten worden ineens geconfronteerd met de mededeling dat er 20 euro kosten in rekening gebracht kunnen worden om het bestaande tandartsdossier en de foto's uit te printen en mee te geven. Dit zou toch door de verzekering vergoed worden.

Ik heb hier zelf nog nooit van gehoord. Het is een kwestie van een pdf en wat plaatjes in een email stoppen en verzenden aan de collega. Wie o wie?
Holmes

Het ligt er maar aan hoe de tandarts het in rekening brengt. De meeste verzekeraars vergoeden alleen behandelcodes uit de tariefbeschikking. Als er een C11 of C13 wordt gebruikt, dan zal deze wel vergoed worden. De vraag is alleen of deze code rechtmatig gebruikt wordt. Dat zal de verzekeraar aan de buitenkant niet kunnen zien.
di, 06/16/2015 - 09:20 Permalink
Firesuperfly88

Ik heb daar van mijn oude tandarts niks over gehoord, maar ik heb gevraagd of ze het willen doorsturen. Misschien stuurt die man alsnog een rekening omdat ik naar een andere praktijk ga. Maar ik had ook gezien dat er kosten worden gevraagd bij het opvragen van het dossier door een andere praktijk. Vandaar dat ik het zelf maar heb geregeld.
wo, 07/22/2015 - 20:29 Permalink