Geld terug na verkeerde diagnose?

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
vr, 01/08/2021 - 16:48
Hi all!

Misschien een gekke vraag maar ik blijf er toch mee rondlopen dat ik ervan baal, dus ik stel mijn vraag toch hier.

Vorig jaar kreeg ik hele pijnlijke steken in mijn kaak. Mijn tandarts dacht dat het om mijn kies ging en heeft een wortelkanaalbehandeling gegeven. Lang verhaal kort; de pijn ging niet weg en ik heb nog 3x een wortelkanaalbehandeling gehad, ben doorverwezen naar een endontoloog waar ik 4x aan diezelfde kies behandeld ben en door hem uiteindelijk weer doorverwezen naar een gnatholoog.

Het bleek mijn kies niet te zijn, maar mijn kauwspier. Heel erg balen want ik ben echt achterlijk veel geld kwijt aan iets wat dus helemaal het probleem niet was.

Zou ik dit geld kunnen terugkrijgen op een of andere manier?

Ik hoor het graag van iemand die hier verstand van heeft! :)
vV

begin eens met het neer te leggen bij de tandarts zelf. overigens is het vaak best heel lastig de ene oorzaak of de andere oorzaak te scheiden. soms lopen er ook dingen samen. ik zie dat de meeste mensen ook bij klachten door overbelasting best heel vaak 1 specifieke kies zelf aanwijzen als schuldige. dan begin je bij de diagnose al met toch een beetje beinvloeding. Zeker wanneer andere symptomen van bruxisme ook nog eens ontbreken. En best vaak is het ook nog zo dat die overbelasting daadwerkelijk ook endodontische problemen geeft, die vanwege het knarsen dan ook nog eens onrustig kan blijven.
Tenzij de tandarts heel erg laks is geweest met echt onderzoeken en de oorzaak vaag was/leek te zijn heb je wellicht een punt, maar ik ken het dossier niet, fotos etc
za, 01/09/2021 - 19:18 Permalink
Tandarts_Richa…

Laatst heb ik mijn auto naar de garage gebracht. Men dacht dat een onderdeel defect was en men heeft dat vervangen. Later bleek dat het toch een ander onderdeel was. Uiteindelijk bleek bij de derde keer wat daadwerkelijk de oorzaak was. Soms moet je bepaalde zaken elimineren om tot de juiste conclusie te komen. Mag ik dan verwachten dat de eerste onderdelen niet in rekening gebracht worden.
vr, 02/04/2022 - 18:40 Permalink