Geen verzekering en dan??

Author:
loesje68
Posted:
ma, 05/14/2007 - 22:42
Door omstandigheden hebben wij geen tandartsverzekering. Dat we geen verzekering hebben is geen onwil, maar we kunnen het echt niet betalen. Nu heeft mijn man last van zijn kaak, is bij de huisarts geweest en er zit duidelijk een ontsteking en er moet echt wat aan het gebit gebeuren?

Voor het geval het echt uit de hand gaat lopen.

Maar dan zit je, wat kunnen of moeten we nu doen??

Hij heeft nu antibiotica voor een week in de hoop dat de pijn minder wordt?
Holmes

Ik weet niet wat je horen wilt. Wil je de beste oplossing of de goedkoopste oplossing.

De goedkoopste oplossing is dan om het element te laten trekken. Bij de tandarts zal dit, inclusief een foto uitkomen op ongeveer € 60,00. Mocht er een medische indicatie voor zijn dan kan het eventueel door de kaakchirurg gedaan worden en dan komt het voor rekening van de basisverzekering. Kost dus niets, maar wordt wel ingehouden op je no-claim. Kan dus in eerste instantie de goedkoopste oplossing lijken, maar als er verder geen kosten ten laste van de basisverzekering te verwachten zijn, dan is dit op termijn de duurste oplossing.

Deze optie is misschien financieel de aantrekkelijkste, maar hou in gedachten: WEG is WEG. Een andere oplossing is het element behouden. Gezien de klachten zul je dan waarschijnlijk moeten denken aan een wortelkanaalbehandeling en die kost al gauw € 250,00, maar zeer waarschijnlijk nog wel wat meer. Deze behandeling zal worden uitgevoerd door een tandarts en deze kosten zullen voor eigen rekening komen.

De kosten die niet vergoed worden door je zorgverzekering kun je volgend jaar in ieder geval opgeven bij de belasting zodat je waarschijnlijk een gedeelte terugkrijgt via de belasting.
di, 05/15/2007 - 07:52 Permalink