geen verzekering...

Author:
Arieta
Posted:
za, 03/20/2010 - 08:34
Mijn vriendin heeft enorm slechte tanden. De hele bovenkant breekt langzaam af.
Er is een moment in haar leven geweest, dat zij en haar gezin zich geen tandartsverzekering konden veroorloven, en daarom heeft ze deze niet.
Nu wil ze wel graag een verzekering, maar dat betekent, dat ze gesaneerd moet zijn, en daar is geen geld voor. Heeft iemand dit probleem wel eens bij de hand gehad en weet iemand een oplossing?
Groetjes, Arieta
mecánico para …

Een sanering is niet nodig, maar je zal slechts basale dekking kunnen krijgen. Een brandend huis wordt doorgaans niet meer in de verzekering geaccepteerd. Wat je dan kan doen is kijken of er met beperkte middelen behouden kan worden, zo niet, toewerken naar een kunstgebit. Misschien niet ideaal, maar wel een oplossing waarmee je vooruit denken kan.
za, 03/20/2010 - 09:04 Permalink
Arieta

Als ik het goed begrijp is dus een verzekering wel mogelijk, alleen zal alleen het minimale worden uitgevoerd?
Is er een tip bij welke verzekeringsmaatschappij ze dan terecht kan?
Ze heeft al eens geinformeerd maar haar is tot nu toe niets gelukt.
Hartelijk dank.
ma, 03/22/2010 - 08:08 Permalink
groente

Menzis had dit jaar geen medische selectie op de tandverzekeringen. Er is er eentje (Tandverzorgd 4) die alles 80% vergoed tot 1500 euro per jaar (maar daar betaal je ook ongeveer 600 aan premie). 1500 is natuurlijk niet veel als er veel moet gebeuren. Er is een andere van Menzis (Tandverzorgd 3) die veel behandelingen vergoed, maar daar worden de techniekkosten weer niet vergoed, en juist de techniekkosten bepalen een groot deel van het bedrag bij kronen/bruggen/implantaten.

Hoe dan ook, als je echt een slecht gebit hebt en meerdere bruggen/implantaten etc. nodig hebt, dan is er geen enkele verzekering die alles vergoed. Gesaneerd of niets maakt wat dat betreft niet uit.

Heb je enig idee van wat er gebeuren moet?
ma, 03/22/2010 - 11:49 Permalink
alpifresh

http://www.zorgkiezer.nl/main.php?action=polis_overzicht&scherm=tan…
Hier kun je alle tandartsverzekeringen vergelijken.

Als je op de naam van een verzekering klikt, zie je bij acceptatie hun voorwaarden.
Gewoon het rijtje afwerken, nieuw lijstje maken met waar je vriendin zonder voorwaarden geaccepteerd zal worden. En dan deze polissen met elkaar vergelijken op zoek naar de beste voor haar situatie.
ma, 03/22/2010 - 11:52 Permalink
vV

punt is dat je dan dus wel moet wachten tot januari volgend jaar voordat je er wat aan hebt. Anderszijds hoeft zij de rest van het jaar er geen premie voor te betalen, dus die ruimte moet er in ieder geval zijn lijkt mij.
ma, 03/22/2010 - 16:53 Permalink
Arieta

Bedankt voor alle reacties.
Er moet enorm veel gebeuren. Alle voortanden zijn zijn zo rot, dat ze aan het afbrokkelen zijn.
Ze heeft een leuke baan, maar daarbij komt ze dagelijks met mensen in aanraking en dit slechte gebit is echt vreselijk voor haar. We zijn eigenlijk allemaal bang dat ze straks haar baan kwijt raakt. Ze heeft een gezin met 4 kinderen, waarvan de jongste 1,5 jaar is en ze werkt full time. Ze weet niet dat ik dit schrijf, maar ik ben gewoon naar hulp aan het zoeken. Ze heeft te horen gekregen dat de goedkoopste oplossing een gebit zou zijn, maar dan praat je ook over een paar duizend euro.

Ik heb ook al zitten denken om naar een opleidingsinstituut te mailen, waar tandartsen in opleiding zijn. Misschien zou dat een oplossing zijn.?

Als er nog tips zijn... graag.
ma, 03/22/2010 - 22:06 Permalink
alpifresh

Er zijn maatschappijen die geen eisen stellen aan acceptatie. Kijk even op de site die ik hierboven noemde. Dan kan ze zich gewoon verzekeren (plus haar kinderen!) en hoeft ze niet voor de goedkoopste oplossing te kiezen, maar voor de beste.

Een 'opleidingsinstituut voor tandartsen' vind je bij een academisch ziekenhuis.
ma, 03/22/2010 - 22:40 Permalink
rixt

Dan kan ze zich gewoon verzekeren (plus haar kinderen!)
Voor kinderen tot 22 jaar heb je geen aanvullende tandartsverzekering nodig: de standaard zaken worden gewoon vergoed vanuit de basisverzekering.

En je laten behandelen bij een opleidingsinstituut kun je met een fulltimebaan wel vergeten: waar een gewone tandarts maximaal vijf minuutjes bezig is, ben je daar minstens een uur kwijt. En doet een gewone tandarts bijvoorbeeld vier dingetjes even achter elkaar, daar mag je er rustig minstens vier dagdelen voor uittrekken.
ma, 03/22/2010 - 23:22 Permalink
alpifresh

Dan kan ze zich gewoon verzekeren (plus haar kinderen!)
Voor kinderen tot 22 jaar heb je geen aanvullende tandartsverzekering nodig: de standaard zaken worden gewoon vergoed vanuit de basisverzekering.


Oeps! :oops: Even vergeten!
ma, 03/22/2010 - 23:24 Permalink
vV

dat een prothese duizenden euro`s gaat kosten is onzin, ook die word voor 75% vergoed vanuit de basisverzeekirng. alleen trekken zijn dan de kosten, en als het handig gespeeld wordt vallen ook die kosten wel mee. Vaak moet je toch al diverse kiezen laten verwijderen door de kaakchirurg als ze erg verzwakt zijn, dan doet hij gelijk de rest, wellicht indien vantevoren goed aangegeven onder narcose in een dagopname. Gewoon een kwestie van goed doorspreken en plannen en dan blijven de eigen kosten beperkt tot een 250-500,= of in die regio.
di, 03/23/2010 - 08:10 Permalink
groente

Er zijn maatschappijen die geen eisen stellen aan acceptatie. Kijk even op de site die ik hierboven noemde. Dan kan ze zich gewoon verzekeren (plus haar kinderen!) en hoeft ze niet voor de goedkoopste oplossing te kiezen, maar voor de beste.

Dat is misschien een optie als ze het werk over heel veel jaar uit wil/kan spreiden (als het echt afbrokkelt vraag ik me af of het verstandig is om zo lang te wachten), maar er zijn echt geen maatschappijen die geen eisen stellen aan acceptatie en die toch alles vergoeden als er veel gedaan moet worden. Bij alle maatschappijen die geen eisen stellen zijn de vergoedingen vrij laag. Zelfs bij Menzis, waar ook op de uitgebreidste verzekeringen geen medische selectie zit, ben je toch nog best een boel geld kwijt als er meerdere kronen/bruggen/implantaten moeten komen.

Maar stap 1 is natuurlijk om gewoon eens naar een tandarts te gaan en een begroting te vragen. Dan weet je waar je aan toe bent. Misschien valt het wel mee? Van wie heeft ze te horen gekregen dat de goedkoopste optie een gebit is? Dat was vast geen tandarts, want dan zou ze toch niet denken dat dat een paar duizend euro kost? (Tenminste, dat kost het wel, maar dat betaal je zelf niet, en een tandarts weet dat).
di, 03/23/2010 - 10:37 Permalink
vV

ik zou absoluut nog niet beginnen met na te denken over kronen bruggen of implantaten. zeker neit alles in 1x. met composiet is heel veel te doen, en beginnen met stabiliseren, problemen oplossen, en dan plan voor de lange termijn, waar wellicht kronen etc aan d eorde kunnen komen, maar dan heb je tijd en kan je spreiden. En er is geen enkele verzekering die een brandend huis verzekerd... er is ook geen enkele verzekering die het rijtje wat u noemt volledig zal vergoeden. is de realiteit, op basis daarvan is het hoog tijd actie te nemen en keuzes te maken.
di, 03/23/2010 - 11:03 Permalink