Gebitsreiniging betalen vanwege verwijdering lijmresten?

Author:
Like_flower
Posted:
do, 07/04/2013 - 12:22
Goedemiddag,

Vanochtend heb ik een factuur gehad waarop stond dat ik op een bepaalde datum een gebitsreiniging heb gehad. Deze gebitsreiniging heb ik echter nooit gehad. Wel hebben ze op die datum een aantal slotjes verplaatst en moest er dus wat lijm verwijdert worden. Net heb ik gebeld met de ortho en de assistente vertelde me dat het kan komen doordat ze dit keer heel veel lijm moesten verwijderen. Maar kunnen ze daardoor een gebitsreiniging in rekening brengen? Ik heb weleens vaker lijmresten verwijdert en nooit een rekening gehad. Ook lijkt het me niet mijn probleem, aangezien zij er zoveel lijm op plakken blijkbaar.

Met vriendelijke groet,
Grappa

Voor het verwijderen van de beugel staat een tarief. In 2013 is dat F492 A/B/C. Dit tarief geldt per kaak. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de rekening wordt opgeplust met een gebitsreiniging voor het verwijderen van de lijmresten. Daar is juist het tarief voor van maximaal 86,15 tot 104,80 (afhankelijk van A,B ofC) per kaak. Betaal niet, laat het bij voorkeur schriftelijk weten en als men volhardt dien dan een klacht in (klachtencommissie, NZa of eventueel je zorgverzekeraar)

Succes
zo, 07/07/2013 - 20:21 Permalink
Like_flower

Mijn beugel is ook nog niet verwijdert. Ik moet waarschijnlijk nog wel een paar jaar. Ze hebben een aantal slotjes verplaatst. Dat heb ik vaker gehad en nooit een rekening gehad en nu komt er ineens een gebitsreiniging bij die ik nooit heb gehad. Volgens de assistente zou dat kunnen komen vanwege het verwijderen van de vele lijmresten.. Maar dat klopt volgens mij echt niet. Ik ben nog niet terug gebeld, dus ik ben benieuwd wat ze gaan zeggen.

Bedankt voor uw reactie!
ma, 07/08/2013 - 07:37 Permalink