Frauderende tandarts?

Author:
summer2014
Posted:
zo, 05/18/2014 - 17:34
Hoi,

Vrijdag naar de tandarts praktijk geweest waar ik al jaren kom. Is een groepspraktijk met 10 verschillende tandartsen maar ik ga altijd naar dezelfde tandarts. Nu hoorde ik vrijdag dat ik niet behandeld zou worden door deze tandarts omdat hij op staande voet ontslagen was ivm financiele fraude met collega's.

Ik sta echt wat verbaasd van het feit dat dit zomaar aan de patienten wordt meegedeeld, en voel me er wat raar bij. Had dit nooit verwacht van de tandarts die ik al jaren kende?. Vraag me gewoon af, wat betekend dit nu precies, dat hij verkeerde dingen declareerde bij de patienten? Heeft fraude consequenties voor de tandarts of zou deze er ongestraft vanaf komen. Snap gewoon niet dat er zulke personen tussen zitten, voel me echt slecht hierdoor en weet niet meer of ik nog bij deze tandartspraktijk wil blijven met dit rare voorval...

Groeten,
Summer
DePappa

Met de praktijk lijkt op zich niets mis. De rotte appels worden er wel door hen uitgegooid. Mogelijk heeft hij zijn collega's benadeeld. Maar dat is maar gissen natuurlijk. Zullen ze niet zomaar openheid van zaken over geven naar patiënten.
zo, 05/18/2014 - 17:56 Permalink
summer2014

Ik hoef idd niet alle details te weten, denk idd dat het met collega's te maken heeft omdat er zo bij vermeldt werd met collega's.
Kan zo iemand eigenlijk weer aan de slag in een andere praktijk of heeft dat consequenties voor deze tandarts?
Zal idd niets mis zijn met de praktijk, maar ik voel me wat slecht door dit voorval. Bedoel je zou een tandarts toch moeten kunnen vertrouwen dat hij het beste met de patienten voor heeft, maar ondertussen wordt er gefraudeert?
zo, 05/18/2014 - 18:08 Permalink
Ortholimburg

Als het gaat over interne financiële malversaties, dus binnen in de maatschap of de praktijk zelf, dan vind ik het om te beginnen al fout dat dit naar buiten toe met de patiënten gecommuniceerd wordt, want die hebben er uiteindelijk niks mee te maken. Op deze manier schiet de praktijk zichzelf in de voet. en welke consequenties dit heeft voor de betreffende tandarts, gaat eigenlijk ook de patiënten niet aan, zolang zij correct behandeld werden.
Als er echter gefraudeerd werd met declaraties , dan is het een ander verhaal, op voorwaarde dat je als betreffende patiënt zelf slachtoffer was van de fraude. Indien niet, dan is het eigenlijk ook niet uw probleem.
ma, 05/19/2014 - 11:37 Permalink
summer2014

Ben het totaal met u eens hoor, het gaat patienten totaal niet aan tenzij ze er de dupe van waren.
Maar het is totaal zo raar dat dit luidop wordt meegedeeld. En ook aan andere patienten terwijl ik in de wachtkamer zit.
Lijkt net alsof ze deze tandarts zwart willen maken en voorkomen dat er patienten naar hem zouden terug gaan.
Ik twijfel gewoon nu aan deze praktijk door dit voorval van vrijdag...
ma, 05/19/2014 - 13:28 Permalink
vV

en het is maar de vraag wie er gelijk heeft mbt fraudeverhaal. Misschien is betreffende tandarts wel zelf vertrokken omdat hem tekort gedaan werd..

Zou ze gewoon beoordelen op hun werk, en wellicht even op aanspreken dat het niet zo sjiek is dit op deze manier te ventileren...
ma, 05/19/2014 - 14:23 Permalink