Foto's opnieuw gebruiken bij andere tandarts?

Author:
nona
Posted:
di, 02/08/2011 - 09:45
Hallo, ik ben gister sinds jaren naar de tandarts gegaan maar was niet geheel gerust en nu is mijn vraag als ik zsm naar een andere tandarts wil kan ik de gemaakte foto's dan krijgen, of de nieuwe tandarts? Zodat deze niet weer opnieuw hoeven worden gemaakt? De kosten waren 120 euro.
alpifresh

Foto's kunnen (digitaal) doorgestuurd worden, de mogelijkheid is er. Als je voor een second opinion naar een andere tandarts wil, is het wel netjes om dat tegen je huidige tandarts te zeggen, als uitleg waarom de foto's straks door een andere tandarts worden opgevraagd.
Soms kun je de foto's ook zelf meekrijgen (in een envelop).
Soms worden er kosten doorberekend voor het verzenden (de tijd die de assistente daarvoor nodig heeft, het maken van een kopie indien van toepassing, e.d.).
Een andere tandarts zal soms het hele dossier willen inzien voor een second opinion en/of om jou als patient over te nemen. Daar zijn meestal ook kosten aan verbonden.
di, 02/08/2011 - 10:18 Permalink
alpifresh

Of je 'recht' hebt, ehm... Volgens mij wel, want ze maken deel uit van je medisch dossier. En je hebt wel recht op een kopie daarvan. Je kunt nu wel je medisch dossier ophalen bij je huidige tandarts, maar daarmee heb je nog geen nieuwe tandarts waar jij je prettig bij voelt.

Ik zou eerst op zoek gaan naar een andere tandarts, uitleggen waarom je bij je huidige tandarts weg wil, vragen of je bij hem terecht kan (er zijn veel tandartsen die geen nieuwe patienten aannemen, het kan een hele klus worden een andere tandarts te vinden), en kijken of het met deze nieuwe wel klikt. Je zou erachter kunnen komen dat je toch liever blijft waar je nu bent.

Je moet sowieso naar een mondhygieniste voor je parodontitis. Daar kun je ook eerst naartoe en met haar overleggen over de behandeling, je verwachtingen, een eventuele andere tandarts.
di, 02/08/2011 - 10:40 Permalink