facing & verzekering

Author:
rogiersvb
Posted:
vr, 12/28/2007 - 17:06
Hallo,

ik heb verschillende forums doorgelezen betreft facings en zorgverzekering.
Aan de upt codes kun je aan je eigen zorgverzekering zien of het wel/niet vergoed wordt.
Maar mijn vraag is óf facings onder noodzakelijke tand/mondzorg valt en of het dus uberhaupt wel vergoed wordt (dit hangt uiteraard af van verzekeraar)

Maar heeft iemand ervaring met het zetten van facings en het declareren aan de verzekering?

Met vriendelijke groet,

Rogier
Spiegeltje

Ter aanvulling: als je nog een verzekering hebt die vergoed op basis van de UTP-codes (zoas Menzis, toch een grote jongen) gelden bij de meeste pakketten beperkingen, vooral voor directe composietfacings (maximaal 6 restauraties per jaar, inclusief die facings). In het goedkoopste pakket TV1 worden ook indirecte facings (R78/79) niet vergoed. Dus altijd even polisvoorwaarden napluizen.

Geluukig is het wel zo dat voor de meeste verzekeringen geldt, zoals Robinson schreef, zonder onderscheid van code wordt vergoed, en dan dus ook de facings. Als je maar binnen het bedrag blijft. Die vergoeding kan ook, bijvooorbeeld, 80% zijn.

Cosmetische tandheelkunde valt hier ook onder tenzij de polsivoorwaarden anders vermelden. Dit in tegenstelling tot de basiszorgverzekering die cosmetische behandelingen niet vergoedt, behoudens de in de wet genoemde uitzonderingen (waar ook de verzekeraars geen beoordelingsvrijheid hebben, ook niet in voor de patient positieve zin).

N.B. Bij dit soort vragen helpt om aan te geven hoe je precies verzekerd bent, dan krijg je een concreter antwoord

Aangevuld op 29 december 13.44 uur.
za, 12/29/2007 - 11:44 Permalink