Exorbitante premiestijging tandartverzekeringen De Friesland

Author:
Spiegeltje
Posted:
za, 12/02/2006 - 22:11
Volgens berichten op diverse fora (o.a. http://www.monitor.nl/ziek.html) gaat De Friesland de premie in 2007 voor losse tandartsverzekeringen (dus zonder ook een basisverzekering te hebben afgesloten) verdubbelen. Dit nog los van de forse reguliere tariefsverhoging. Dit geldt voor nieuwe én bestaande verzekerden. Alleen door alsnog de basisverzekering bij de Friesland af te sluiten kan je hier onder uit komen.

Een jaar geleden nog kon De Friesland worden aanbevolen vanwege de relatief gunstige premie en goede vergoedingen, ook als je alleen een aanvullende tandartsverzekering afsloot. Daarvan is wat mij betreft absoluut geen sprake meer van.Het is duidelijk dat ze van die losse verzekeringen af willen.

Hieronder een reactie van De Friesland over deze kwestie (als vermeld op http://www.monitor.nl/ziek.html op 24-11-2006).

Geachte heer

Excuses dat u telefonisch verkeerde informatie hebt gekregen over de Aanvullende premies voor 2007.
U vraagt of de 100% toeslag op de aanvullende Tandverzekeringen ook voor u geldt.

Voor alle verzekerden die bij ons een aanvullende verzekering hebben zonder Basisverzekering, brengen wij een toeslag van 100% in rekening.
Dit geldt voor de reeds lopende aanvullende verzekeringen en de nieuwe af te sluiten aanvullende verzekeringen.
Als een verzekerde besluit de Basisverzekering ook bij de Friesland af te sluiten, geldt de standaard premie voor de aanvullende verzekeringen.

Verzekerden die al in een aanvullende verzekering staan ingeschreven, ontvangen hierover schriftelijk bericht.

Hebt u nog vragen? Kunt u ons altijd mailen.

Met vriendelijke groet,


Klantenservice
De Friesland Zorgverzekeraar
matti100

Ik heb ook een losse tandartsverzekering bij deFriesland en ik heb nog steeds geen bericht gehad. Ik heb er op 1 december 2006 over opgebeld. Het klopte dat nog niet alle brieven verstuurd waren. Ik heb deFriesland in gebreke gesteld en kreeg de naam van een klachtenfunctionaris.

Mijn indruk is echter dat NIEMAND iets ontvangen heeft. Zou dit opzet kunnen zijn om op deze manier de klanten weg te jagen? Ik vind dat een verzekeraar een prijsverhoging alleen en bloc mag uitoefenen en bovendien een prijsverhoging meer dan een maand van te voren moet aankondigen.
Wie heeft ook geen basisverzekering bij deFriesland en wie heeft intussen WEL bericht gehad?
zo, 12/03/2006 - 15:05 Permalink
Spiegeltje

Ik heb ook een losse tandartsverzekering lopen en nog geen bericht gehad. Terwijl dat voor 1 december had moeten gebeuren. Ik heb nergens gelezen dat iemand al bericht heeft gehad. Die brieven zijn waarschijnlijk nog niet verstuurd. Op hun site staat het ook niet duidelijk aangegeven

Ik kan alleen maar vermoeden dat De Friesland heibel verwacht en dat ze bang zijn dat dit negatief uitstraalt naar andere verzekerden, bijvoorbeeld hen die bij De Friesland een basisverzekering willen afsluiten. Dan kun je het slechte nieuws maar beter niet te vroeg naar buiten brengen. Ze zetten zich wel te kijk als een onbetrouwbare, provinciale en kleinzielige verzekeraar. Kijk, in 2005 kun je al bedenken dat veel mensen speciaal voor de tandartsverzekering naar De Friesland zou overstappen. Om die groep er nu weer uit te schoppen, anders kun je het niet zien, is onbeschoft gedrag.

Ik ben bang dat er formeel weinig aan te doen is.

Overigens denk ik dat de mensen die voor 2007 nog het nodige kroon en brugwerk e.d. denken te gaan declareren gewoon rustig bij De Friesland blijven en de hoge premie voor lief nemen. De mensen die weinig declareren, de meesten, zullen echter afhaken. Tel uit je winst, De Friesland.
zo, 12/03/2006 - 17:16 Permalink
joek

Om klanten te trekken, hebben een hoop verzekeringen lage premies en veel dekking gegeven. Maar een jaar later zullen ze hebben moeten concluderen dat het qua kosten niet meer mogelijk is en krijg je dit soort zaken.
In mijn verzekering mocht ik elk jaar brillenglazen declaren. per 2007 nog maar 1 keer per 3 jaar!
Een ander voorbeeld maar met dezelfde oorzaak.

Groetjes,
joke
zo, 12/03/2006 - 17:58 Permalink
sweetgirl

Ik zit bij De Friesland en heb een brief gehad.
Ga 13 euro meer betalen per maand.
Denk dat na De Friesland meer zullen volgen.
di, 12/05/2006 - 18:40 Permalink