Eigen bijdrage tandarts? Ik snap het niet

Author:
Marije78
Posted:
zo, 03/11/2012 - 10:09
Ik heb een tandarts verzekering, maar die vergoed alleen een maximaal tarief, of alles van een gecontracteerde tandarts. Omdat mijn oude tandarts tarieven van minstens 10% hoger hanteerde dan de maximale tarieven, ben ik op zoek gegaan naar een tandarts die een contract heeft gesloten met mijn verzekeraar.
Daar afspraak gehad, hij heeft prima werk geleverd, van mijn verzekeraar door gekregen dat hij heeft gefactureerd, allemaal in orde.
Maar nu krijg ik van de tandarts een aparte rekening toegestuurd voor een 'eigen bijdrage'. Weliswaar van €4,00 dus het gaat me niet om het geld maar meer om het principe, kan iemand me hier uitleggen waar dit vandaan komt?
Dat we nog een eigen bijdrage aan de tandarts zelf moeten betalen is ons nooit verteld en hij heeft een contract gesloten met mijn verzekeraar dus waarom dient hij dan nog bij mij een extra rekening in? Het voelt een beetje alsof ik opgelicht wordt.....
Alvast bedankt
Marije78

Maar moet je dan een bedrag aan je verzekering betalen of krijg je nog een aparte rekening van je tandarts?
Het komt op mij een beetje over van: ik heb een contract met die verzekeraar afgesloten dus mag ik max dat en dat bedrag bij hun declareren, ik vind dat ik meer moet krijgen en declareer de rest lekker rechtstreeks bij jou.
Maar misschien zie ik het wel te negatief?
zo, 03/11/2012 - 19:37 Permalink
vV

zou eens kontakt opnemen met de tandarts , en met zijn uitleg naar de verzekering. Als de verzekering beweert dat alles 100% vergoed wordt, moet dat ook zo zijn. anders heeft het ook geen zin naar een gecontracteerd tandarts te gaan...(heb ik toch al zo mijn meningen over maar goed dat is een ander verhaal).
ma, 03/12/2012 - 12:54 Permalink
Marije78

Heb gisteren een tijd aan de telefoon gezeten. Volgens tandarts krijg ik deze rekening omdat zij niet alles vergoed krijgen van verzekeraar wat zij hebben gedeclareerd. En ondanks dat zij een contract hebben met mijn verzekeraar, zijn de tarieven sinds 2012 vrij gegeven en mogen zij declareren wat ze willen. Beetje kort door de bocht maar daar komt het op neer volgens mijn tandarts. Ik vind dat vreemd want wat is dan de meerwaarde voor mij om naar een gecontracteerde zorgverlener te gaan?
Verzekeraar opgebeld en na een tijd aan de telefoon gezeten te hebben iemand van de afdeling mondzorg aan de lijn gekregen en zij zei "dat mag hij niet doen, hij heeft een contract ondertekend".
De verzekeraar zou contact opnemen met mijn tandarts, de resultaten van dat gesprek heb ik nog niet gehoord.
maar of mijn tandarts heeft het contract niet goed begrepen wat hij heeft ondertekend óf hij probeert via deze manier wat extra geld binnen te slepen. Het voelt iig niet echt goed.

Weet iemand nog een goede tandarts in Arnhem? :wink:

bedankt voor alle reacties
di, 03/13/2012 - 09:37 Permalink