Is een vervangende arts duurder?

Author:
schippertje84
Posted:
za, 09/06/2014 - 20:49
Hallo,
Ik heb nu al een paar dagen vreselijke kiespijn. Ik was aan het afwachten of het over zou gaan maar het is nu echt een kloppende stekende pijn geworden die met heel veel paracetemol en aleve nog amper te behandelen is.
Ik heb vrijdag dus de tandarts gebeld en die vertelde me dat ze met vakantie gingen tot volgende week donderdag. Ik was van plan om tot dan te wachten maar dat gaat ondertussen eigenlijk niet meer. Ik wil nu dus maandag, een normale werkdag, naar de vervangende arts. Mijn vraag is nu, kost deze meer omdat het een spoedgeval is bij een andere arts of geldt dit gewoon als een behandeling bij een tandarts op een gewone werkdag?

Ik heb weinig geld en geen tandarts verzekering en wil uiteraard niet x keer zo veel gaan betalen voor de behandeling omdat mijn arts op vakantie is, maar is dit zo of valt het met de prijsverschil wel mee?

Bedankt voor het antwoorden!
schippertje84

Hoi, bedankt voor de reactie. Je betaalt dus wel een extra toeslag omdat je je niet kunt laten behandene op een gewone werkdag? Is de toeslag dan een bepaalde percetage extra? Ik probeer een prijs/pijn afweging te maken voor ik erheen ga en het eigenlijk niet kan betalen. Ik moet er eigenlijk niet aan denken om tot donderdag zo door te gaan, maar ik heb misschien geen keus afhankelijk van het prijsverschil
za, 09/06/2014 - 22:57 Permalink
vV

in weekend is een toeslag van een paar tientjes , dus geen percentage. Toeslag is vast ongeacht of het een consult is van 10 minuten of een klus van een half uur. De rest van de kosten is hetzelfde als dat de eigen tandarts het doet, behalve bij een wortelkanaalbehandeling, daar zijn een aantal aparte codes voor het starten van de behandeling omdat de waarnemend tandarts hem niet af zal maken. een en ander is trouwens gewoon na te slaan elders op deze site, onder de tarieven.
ma, 09/08/2014 - 16:24 Permalink