Een tandarts die liegt dat hij een begroting heeft gegeven!

Author:
tand78
Posted:
di, 11/13/2012 - 20:30
Wat moet je doen als je tandarts keihard liegt in brief en op de patientenkaart dat hij kosten van een wortelkanaalbehandeling met je besproken heeft? Gewoon keihard liegen. Gelooft een klachtencommissie mij dan wel?? Of geloven die direct de tandarts?? (zie ook mijn draadje over 1014 euro voor wortelkanaalbehandeling)
mecánico para …

besproken? prijs genoemd?
ik maak tegenwoordig een begroting,die print ik uit. dat staat in de correspondentie.
Als het wellus nietus wordt gaat ie nat. want er staat nix in de computer.

ik denk dat de kat in questie in het nauw zit en rare sprongen gaat maken.

via klachtencommisie aankaarten. endo 1014 euro vind ik bezopen overigens. als die extra codes allemaal nodig waren, zou ik er zeker vanzijn dat het langer dan 5 kwartier duurt en 6 pinnen......... zwakzinnig behandelprotocol om de boel financieel op te leuken
vr, 11/16/2012 - 11:41 Permalink
zel'dovich

Wat moet je doen als je tandarts keihard liegt in brief en op de patientenkaart dat hij kosten van een wortelkanaalbehandeling met je besproken heeft? Gewoon keihard liegen. Gelooft een klachtencommissie mij dan wel?? Of geloven die direct de tandarts?? (zie ook mijn draadje over 1014 euro voor wortelkanaalbehandeling)

Als het in het dossier staat vermeld wordt er in beginsel vanuit gegaan dat het zo is gebeurd. Tenzij u aannemelijk kan maken dat het niet zo is. Tenminste, zo werkt het vaak in tuchtzaken. (Opzettelijk) vervalsen van de kaart wordt, als dat uitkomt, zwaar aangerekend. Maar dat moet wel worden aangetoond. Voor hetzelfde geld blijkt het 'een vergissing'.

Als ik het zo lees is die tandarts een beetje de weg kwijt. Of denkt dat ie het kan maken en is uit hebzucht steeds verder gegaan (want waarschijklijk weinig protesten van patienten, want die weten vaak van niks of de verzekering vergoedt en dan wordt het graaien verleidelijk).

Ik zou de rekening niet volledig betalen, dat wil zeggen niet het bestreden deel en de rest wel, en het gewoon laten aankomen op een rechtzaak als de tandarts moeilijk blijft doen. Die moet dan achter zijn geld aan. Laat goed merken dat u alles goed documenteert.

Dit staat nog los van een klacht bij de ANT of NMT.
.
za, 11/17/2012 - 14:13 Permalink
tand78

Op de site staat dat ANT klachten over geldvorderingen niet in behandeling neemt? Valt mijn klacht onder geldvorderingen? Ik vind het meer informatievoorziening die uiteraard wel te maken heeft met de factuur. Kan ik toch met de klacht bij ANT terecht? NZA heb ik al een melding gemaakt. En uiteraard ga ik de factuur daarnaast proberen aan te vechten. Wat kan ik nog meer doen? Ik wil echt dat hij weet dat het me serieus is. Ik weet dat het zijn woord tegen dat van mij is, dat hij mij geinformeerd heeft over de prijs, maar ik denk toch dat ik daar sterk in sta. Ten eerste kost een wortelkanaalbehandeling meestal maximaal 500 euro. En voordat hij aan de behandeling begon kon hij volgens mij niet direct ingeschat hebben wat alle factoren zouden zijn die hij later heeft aangegeven bij de berekening van de classificatiescore. Ik denk niet dat 1000 euro het standaard tarief kan zijn, wat je even noemt voor een behandeling van een wortelkanaalbehandeling. Ik denk dat je als patient niet heel intelligent hoeft te zijn, om dat direct ter plekke in twijfel te trekken. Denk dat de meeste patienten dan uit de tandarts stoel vallen....ik zou hem persoonlijk keihard hebben uitgelachten en zou zijn opgestapt. Ik heb niet eens 1000 euro en ik heb ook geen tandartsverzekering. Als hij zo informatief bezig geweest zou zijn als hij beweert, dan zou denk ik een tandartsverzekering ook wel ter sprake zijn gekomen....toch? Of je die hebt en of dit nog wat kosten dekt? Meestal denken tandartsen wel met je mee op dat gebied.

Dus kan ik naast
NZA
ANT
en uiteraard via een second opinion de factuur aanvechten

nog meer doen? Ik wil echt hij aangepakt wordt. Hij heeft een eed afgelegd. Hoe kan zo iemand zo keihard liegen op een patientenkaart! Dat moet gestraft worden.
za, 11/17/2012 - 21:04 Permalink