een bezorgde zuiderbuur

Author:
Skimo
Posted:
zo, 10/28/2007 - 00:12
Hoi Allemaal,
Eerst en vooral wil ik jullie feliciteren met dit mooie en zéér informatieve site. (Dit kan NATUURLIJK een .nl zijn, een degelijke dot be kan ik niet vinden)

Maar wat ik eigenlijk vragen wou:
VOORGESCHIEDENIS
Als tiener dook ik op de bodem van het plaatselijke zwembad, resultaat: twee hoeken uit mijn voorste bovenste snijtanden van mijn net ontbeugelde mooie mond. de wortel en zenuw waren naar verluid nog goed. Men besliste om stifftanden te zetten en in afwachting de stukjes "op te metsen" (eerlijk gezegd vond ik het resultaat van opmetsen er best wel mogen zijn, ik had mijn tanden nog, het viel niet op...) zo gezegd, zo gedaan. De stifttanden waren na 2 maanden een feit. kostprijs €1500 (verzekering van de school draaide op, voor ongeveer €580 op)

STIFTTANDEN? Nooit meer:

Ik was niet te spreken over het resultaat toen,de kleur verschilde (ze hebben zo een roze schijn). Ik voelde een soort van "slop" tussen mijn tanden en mijn tandvlees zitten.

HET BLEEF NIET BIJ HET "NIET GOED UITZIEN VAN DE TANDEN"
De tanden voelden ook fout aan, als ik in de koude fietste, kon dit echt pijnlijk zijn. Het was of die dingen in of uitzetten bij de verschillende weertypes.

EN TOEN KWAM DE ONTSTEKING
Nu heb ik een ontsteking op mijn stifttand. Verschrikkelijke pijn (en normaal ben ik nu niet echt kleinzerig) aan één van die "dingen"; het verdict kwam al snel van mijn tandarts en van nog een tandarts voor een tweede opinie; Blijkbaar heeft die behandelende tandarts (een andere dan mijn normale tandarts) een stuk zenuw laten zitten dat daar nu leukweg zit te rotten en nog stukjes bot weg neemt ook!
Resultaat: Ik kwam buiten met een antibiotica kuur en de raad eens goed na te denken over implantaten(een zogenaamde brug zie ik niet zitten omdat de naburige tanden perfect gezond zijn, en een protese ook niet). Niemand (durft) zich uitspreken over de kostprijs?

Is dit de schuld van die tandarts die mij die stifttanden heeft aangesmeerd (want hier in België is er een gentlemens agreement dat zegt dat de ene arts de andere nooit met de vinger zal wijzen uit schrik voor processen, of ruzie)? Weet iemand hoe de wetgeving zit in België omtrent terugbetaling en kostprijs? (blijkbaar wordt er niks terugbetaald)
De behandeling en de behandelingstijd?
het enige dat ik heb is dit forum en een adres voor een paradontholoog...

Ik weet het, mijn ondertoon klinkt nogal boos naar de betrokken personen toe, maar een mens met tandpijn wiens pijnstillers nog niet werken, da's gevaarlijker als een geladen geweer in mijn geval...

Ik laat het woord aan jullie!

Alvast bedankt :smt006

Een zuiderbuur met tandpijn