Dure vulling?

Author:
kevin902
Posted:
do, 06/11/2015 - 14:58
Beste,

Ik heb onlangs een vulling laten plaatsen die zeker nodig was. Nu zie ik op de declaratie dat ze 5x eenvlaksvulling hebben gedeclareerd. Is dit mogelijk? Ik zie namelijk dat er ook meerdere vlaksvullingen zijn die een stuk goedkoper uitvallen dan 5x 44 euro.
Grappa

Dat kan alleen als de vullingen afzonderlijk zijn gelegd en de tandarts die tussen de tanden en kiezen een 1-vlaks vulling weet te leggen mag dat mij eens uitleggen, nee, dit kan niet en wordt gedaan om u op te lichten en meer te laten betalen dan nodig.
Ik adviseer met uw tandarts te gaan praten. Als ungeen gehoor vindt kunt u een melding doen bij de NZa, bij uw zorgverzekeraar als u een aanvullende verzekering heeft en u kunt ook een klacht indienen bij de klachtenregeling van deze creatieve tandarts
do, 06/11/2015 - 19:27 Permalink
kevin902

Bedankt voor de reactie. Zoals ik het begrijp zijn meerdere eenvlaksvullingen mogelijk op één kies, maar dan alleen als het afzonderlijke gaatjes zijn. Bij mij was het kauwvlak goed zwart. Ik moet wel zeggen dat vanwege mijn beugel een premolaar (Als het goed is is dat een kleine kies? is getrokken aan beide kanten waardoor de gevulde kies wel aan 1 kant open lag. Maar als de kies zo rot is dan neem ik aan dat een meervlaksvulling van toepassing is?
do, 06/11/2015 - 22:49 Permalink