Dure rekening compenseren fraude?

Author:
suus24
Posted:
ma, 02/17/2014 - 11:48
Hallo,

Eind december 2013 kreeg ik verwijskaart van de tandarts voor de kaakchirurg voor het weghalen van 3 verstandskiezen.
Mij is toen niet meegedeeld dat ze deze kiezen niet alle 3 tegelijk mogen trekken, ik ging er met het idee heen van wel.

Nu heb ik vorige week een rekening gekregen van €355,50 (verwijderen van 2 verstandskiezen) van de kaakchirurg die valt onder 2013. Over 3 dagen heb ik weer een afspraak staan voor het laten weghalen van de laatste verstandskies. Nu heb ik gebeld met de vraag of het niet mogelijk was om deze verstandskies ook op de rekening van december 2013 te zetten, ten eerste omdat het 1 verwijskaart was waarop stond dat er 3 uit moesten en ten tweede omdat er niet naar mij gecommuniceerd is dat ze er niet alle 3 tegelijk uit konden. Daarnaast stond de afspraak gepland eind december dus was er ook geen tijd meer om de derde te laten verwijderen in 2013.

Nu is mij gezegd dat dit niet mogelijk is omdat ze anders fraude moeten plegen. Ik ben 22 jaar en studerend dus voor mij is het geen doen zo'n hoge rekening. Weet iemand zo of dit helemaal niet mogelijk is?

Groeten Suus24
vV

verstandskiezen onder kunnen inderdaad niet in 1x getrokken, 1 onder en twee boven wel meestal (is niet altijd dus).
Waar het idee bij jezelf vandaan kwam dat het wel gekund had weet ik niet, maar dat kan je mi de kaakchirurg niet verwijten.
De vraag om iets in 2013 te declareren wat in 2014 gedaan is is inderdaad aanzetten tot fraude.
sterker nog, aanzetten tot een economisch delict.
Dat op de verwijzing staat dat ze er alle drie uitmoeten betekent nog niet dat dat in 1 behandeling moet gebeuren, wat trouwens niet aan de verwijzend tandarts is om te beslissen maar aan de behandelend kaakchirurg.
ma, 02/17/2014 - 12:35 Permalink
vV

ter aanvulling: beschreven probleem komt voort uit het door de overheid bedachte systeem met eigen risico per kalenderjaar.
Zorgverleners zijn niet diegenen die dit op moeten of kunnen lossen, al helemaal niet door verzoeken tot fraude in te willigen. Als het uitkomt is de zorgverlener de pineut namelijk, als uitvoerder van de fraude, met in het ergste geval verbod op uitoefenen beroep.
Dat zijn gevolgen die er niet om liegen, reden om dit soort verzoeken niet in te willigen. De oplossing ligt bij het bestoken van de politiek door de burger met de onwenselijke uitwassen van het systeem.
ma, 02/17/2014 - 13:02 Permalink
carla.g

Ik kreeg deze week een overzicht van de zorgverzekeraar dat een behandeling van de kaakchirurg in januarie 2013 nu pas afgeschreven wordt, had nog een restand eigen risico van 159 euro, dit wordt dan nu ruim een jr later pas afgeschreven....., en dat mag dan wel, waarom worden dit soort rekeningen niet in het desbetreffende behandeljaar afgerond?????
Vind ik ook niet kunnen.
zo, 03/02/2014 - 15:00 Permalink