Dure kroon door T82 en G10

Author:
Grappa
Posted:
do, 02/14/2013 - 20:41
Ik zie steeds rekeningen van kronen met T82 en G10 erbij, soms ook V60,V21,R31 en G33. Kennen anderen dit ook en wat vinden jullie ervan? Het wordt wel erg duur zo'n kroon
vV

Als het gedaan is en nodig was is het terecht. Die codes bestaan ook niet voor niets, en na loslaten van vrije tarieven zijn er geen andere mogelijkheden extra werk en etra tijd anders te declareren dan met deze codes, die daar gewoon voor bedoeld zijn.
In 2012 met de vrije tarieven waren de tarieven hiervan omgeslagen in het tarief voor de kroon, mede reden waarom er zo grote verschillen in tarief waren. De ene patientengroep is de andere niet en soort kroon wat je maakt, visie op bepaalde zaken kunnen ook verschil uitmaken. Een verwijspraktijk die veel lastige klussen doet zal vaker met dit soort codes werken, tandartsen die veel patienten behandelen met achterstallig onderhoud ook. Lastig als zwart- wit item en vanachter een bureau te benaderen dit.
vr, 02/15/2013 - 16:43 Permalink
Grappa

Ik adviseer de prestatiebeschrijving R24 eens te lezen. Daar staat dat de eenvoudige beetregistratie en tandvleescorrectie inclusief zijn. T82 is een code bedoeld voor parodontale zorg. Een gingivectomie zal dan ookmin dat kader moeten worden gedaan, diagnose en indicatie moeten helder zijn. Een G10 kan moet je wel een facebow registratie doen. Door de PTBC is bepaald dat voor een solitaire kroon deze verrichting niet doelmatig is. Dus niet declareren liijkt mij
vr, 02/15/2013 - 19:20 Permalink
vV

Eigenlijk ga ik deze discussie afbreken. Niet omdat ik geen weerwoord zou hebben maar omdat ik mijn buik een beetje ol heb van figuren die dit forummisbruiken om hun persoonlijke frustraties te botieren en een complete beroepsgroep zonodig moeten schofferen vanwege een paar rotte appels, die zich in elke sector bevinden.
Dus punt.
vr, 02/15/2013 - 20:15 Permalink
zel'dovich

Ik zie steeds rekeningen van kronen met T82 en G10 erbij, soms ook V60,V21,R31 en G33. Kennen anderen dit ook en wat vinden jullie ervan? Het wordt wel erg duur zo'n kroon


Ik heb het ook meegemaakt, maar het was wel al zichtbaar op de begroting zodat ik niet achteraf wordt verrast. Ik weet niet of het vaak voorkomt of dat je te maken hebt met een "rotte appel". Het kan natuurlijk niet zo zijn dat kosten worden opgevoerd voor behandelingen die niet zijn uitgevoerd. Dat de tandarts geen andere mogelijkheden heeft op extra kosten, die wel degelijk in sommige gevallen kunnen zijn gemaakt in rekening te brengen is m.i. geen excuus. Dit is dan de formele kant van de zaak.

Ik kan me wel eens voorstellen dat, als echt veel extra werk is verricht, tandartsen hier toe overgaan. Zou ik niet zo veel probleem mee hebben dan. Mijn tandarts voerde ook wel eens de microscoop op voor bepaalde vullingen. Was dus ook gebruikt maar mocht niet gedeclareerd worden! Ik heb daar dan geen probleem mee, want ik weet dat het de behandeling ten goede komt. En het gebeurt ook niet standaard.
vr, 02/15/2013 - 23:31 Permalink