Dringend advies/tips nodig

Author:
Lara88
Posted:
vr, 03/28/2014 - 20:52
Hallo allemaal,

Ik heb een vraag en ik hoop dat iemand mij erbij kan helpen/adviseren.

Sinds enige tijd beheer ik de financien en andere zaken van mijn zusje. Zij heeft een behoorlijke verslavingsproblematiek waar ze nu voor in opname is. Nou gaf ze vandaag bij me aan dat ze haar gebit graag zou willen laten bekijken en waar nodig repareren. Ze is al erg lang niet meer naar de tandarts geweest en er is dus een hoop nodig.

Ik regel haar vele betalignsregelingen en heb hierdoor een klein budget om mee te werken en ze heeft geen tandartsverzekering momenteel.
Nou wil ik erg graag een goede tandartsverzekering voor haar regelen die genoeg dekt, maar die ook niet te duur is. Ik ben alleen bang dat zij dit niet krijgt wanneer er om een tandartsverklaring wordt gevraagd. Ook ben ik bang dat haar zorgverzekering haar geen tandartsverzekering wil geven, omdat daar ook betalingsregelingen mee zijn. Nou heb ik op andere forums ook gelezen over een tandartsverzekering zonder basisverzekering, maar de toeslagen daarop zijn erg hoog. Daarbij is voor de tandartsverzekeringen die de beste dekkingen hebben een tandartsverklaring nodig.

Heeft iemand tips of adviezen? Want mijn zus is 25 en ik zou het erg zonde vinden voor haar als haar verleden in deze zin haar blijft achtervolgen door haar gebit en ze over 10 jaar een kunstgebit nodig heeft.

Bedankt en met vriendelijke groet.
vV

Ixorg is een spaarplan, geen verzekering die meer uitkeert dan aan premie is betaalt, behalve bij ongeval.
Aangezien een nieuwe polis pas per 1 januari as in kan gaan is er tijd om van de betalingsachterstand bij de premie af te komen, als dat niet geregeld is kan er dacht ik eigenlijk niets afgesloten worden, en je kan niet naar een ander toe ook.
Voor polisvergelijk zie internet
Wellicht is het een idee voorafgaande aan afsluiten polis wel al een onderzoek te laten doen , een plan op te stellen met begroting.
Kost in principe niet (veel) meer dan er anders dit jaar aan premie betaald zou zijn.
En dan kan je met die wetenschap beter een keuze maken. Veel verzekeraars die ruimere vergoeding hebben willen wel een verklaring zien, die trouwens meestal alleen van toepassing is op kronen, bruggen, paro en ortho.
O.a. menzis doet niet aan selectie, en voor regulier werk zoals wortelkanaalbehandelingen en vullingen is pakket 1 daar ook afdoende.
Ik meen dat DSW een beetje vergelijkbaar is, maar zie de door mij genoemde site.
za, 03/29/2014 - 11:52 Permalink