Domper na mijn gebit...extra rekening! What to do?

Author:
Mickey76
Posted:
wo, 07/17/2013 - 00:02
Ik ben pas bij **** geweest ivm het laten trekken van mijn slechte tanden en kiezen onder narcose en het wakker worden met een nieuw gebit in.

Navraag bij zowel **** als bij Unive maakte dat ik dacht dat ik enkel de 700 euro narcose zelf zou moeten betalen en dat zou ik financieel nog kunnen doen, maar twee weken nadat alles is gebeurt, kreeg ik een extra rekening van bijna 900 euro (ivm de extracties voor zover ik kan zien).

Ik weet nu niet zo goed wat te doen, want Unive vertelde me dat mijn nieuewe gebit 100% zou worden vergoed en ook **** vertelde me dat het waarschijnlijk (vandaar de extra navraag bij Unive) volledig zou worden vergoed.

Ik voel me nu dan ook enigzins belazerd, helemaal omdat ik dit niet kan betalen en ik maar voor een van de rekeningen een betalingsregeling kan treffen (zoals aangegeven op de site van Famed waar ik de nota's online kon indienen voor een regeling).

Is er iets wat ik hieraan kan doen?
Of is er een mogelijkheid om dit in januari alsnog te declareren?

Graag hoor ik meer, want kan echt niet zomaar even 900 euro plus de eerste termijn van de overige 740 (40 extra ivm het treffen van een betalingsregeling over 8 maanden) ophoesten.

Of zijn er mensen die dit ook hebben gehad?
Hoor graag meer.
vV

heb je een schriftelijke begroting gehad?
Zo nee zitten ze heel erg scheef...

Overigens klopt het dat trekken niet bij de kosten van de prothese zelf hoort.
Is het misschien zo dat je de nota zelf in moet dienen of dat er bij de verzekeraar niet goed verwerkt is?
er zijn meerdere mogelijkheden, en de info die je geeft is te summier om een gedegen antwoord te geven.
wat wij nodig zouden hebben is wat er precies op de begroting stond (kostenopgave boven 250,- is verplicht, en bij deze bedragen zet je dat gewoon zwart op wit of in de mail) , wat er volgens begroting en afwijkend gedeclareerd is en zo.
wo, 07/17/2013 - 08:06 Permalink
vV

en wil je de naam van deze praktijk weghalen, zie forumregels.

Overigens: als je geen begroting hebt gehad en de kosten erg afwijken van wat verteld is heb je wel een basis voor een klacht, ook bij de NZA.
Als er maar genoeg over dezelfde praktijk binnenkomen moeten ze er een keer iets mee doen. en klacht bij de verzekeraar uiteraard, die zijn er als het goed is tegenwoordig erg kritisch op.
wo, 07/17/2013 - 08:08 Permalink
Mickey76

Ik zie dat het al aangepast is, had het zo gauw even niet door, sorry daarvoor dus.

Ik heb wel een schriftelijke begroting gehad van alles bij elkaar bijna 4000 euro en bij de zorgverzekeraar hebben ze mijn gegevens erbij gehad en gaven ze aan dat het gebit volledig zou worden vergoed.
Ik heb toen ook nog aangegeven dat ik het bewust nagevraagd heb om eventuele verrassingen achteraf te voorkomen...
wo, 07/17/2013 - 10:31 Permalink
vV

klopt de declaratie met de begroting?
Zo ja betekent dat dat de verzekering onjuist heeft voorgelicht of op zijn minst onvolledig...ja de prothese zal best volledig vergoed zijn denk ik, alleen hebben ze over de kosten van het trekken dus niets gezegd.

Overigens vind ik 4000 euro een sloot geld voor zoiets...

700,-- narcose
900 trekken?
normaal gesproken een volledige prothese zeker een immediaat regio 1000-1200, voorwerk consulten en foto's regio 200, zit ik met een gat van regio 1000,-....??
wo, 07/17/2013 - 11:01 Permalink