Dekking implantaten en kaakchirurgie bij ongeval buitenland i.c.m. reisverzekering

Author:
downburstx
Posted:
wo, 02/01/2017 - 14:00
Beste deskundige forumleden,

Tijdens wintersport ben ik op een glad stuk ondergrond onderuit gegleden (niet op de piste) en op mijn mond gevallen. Hierbij zijn mijn 2 voor snijtanden van binnnen gebroken en mis ik 2 andere tanden. 1 is er met wortel uitgeslagen door de klap en de andere is later weggehaald. Ten tijden van het ongeval was ik verzekerd bij FBTO inclusief een reisverzekering + ongevallen verzekering. Vorig jaar ben ik onder FBTO met mijn orthodontie gestart (dit wordt vergoed) en momenteel zit ik (via werk) bij OHRA. Deze heeft netjes mijn ortho machtiging overgenomen. Over een paar maanden moet ik starten met mogelijk bottransplantaties in voorbereiding op de 3 implantaten die gaan komen.

Nu lees ik op heel veel plekken dat implantologie niet wordt vergoed in de basis verzekering (ik ben 27). Daarnaast dekt mijn aanvullende tand (OHRA tandgaaf 500) maximaal maar 500 euro. De begroting voor de 3 implantaten en overige kaakchirurgie bedraagt rond de 6 a 7000 euro. Nu kan ik nergens antwoorden vinden van mensen met soort gelijke situaties. Mijn FBTO reisverzekering loopt nog steeds sinds 2009 en ik vroeg me af in hoeverre ik hier nog de schade op kan claimen. Het gaat om de FBTO doorlopende reisverzekering inclusief ongevallen verzekering. In de ongevallen verzekering praten ze over blijvende invaliditeit. Nu heeft de klap permanente schade aan mijn mond/ manier van praten/ eten en esthetische look gemaakt. In de verzekering praten ze daarnaast alleen over het missen van lichaamsdelen waar ik tanden niet bij zie staan (alleen organen en vingers etc).

Kortom: heeft iemand info/ kennis over vergoedingen van implantaten etc waarbij de schade is opgelopen in het buitenland i.c.m. een reisverzekering (+ ongevallen verzekering).

Direct na het ongeval heb ik wel van FTBO de medische kosten vergoed gekregen via de reisverzekering die ik daar terplekke heb gemaakt. Nu is dus de vraag of ik ook de kosten die ik nog moet maken in NL vergoed krijg.