Declareren bij verzekering

Author:
Greg Bennett
Posted:
di, 06/12/2012 - 18:12
Zo snel mogelijk wil ik beginnen aan een beugel. Het probleem is echter dat ik pas op 1 januari 2013 een aanvullende verzekering voor orthodontie af kan sluiten. Ik vroeg mij af tot hoe ver in het verleden - als dat überhaupt kan - nota's gedeclareerd kunnen worden. Ik dacht namelijk gelezen te hebben dat het tot één maand terug kon, maar ik kan het helaas niet meer vinden.

Dus vanaf wanneer kan ik op zijn vroegst beginnen met een beugel als ik de plaatsingskosten in ieder geval gedeclareerd wil hebben? Bij voorbaat dank!
Illuminus

Vanaf het moment dat de verzekering ingaat, dus bijna altijd op het moment dat je de verzekering afsluit.

Tenzij er in de voorwaarden iets anders staat, maar nota's declareren uit een periode voordat de verzekering in ging kun je gevoeglijk wel vergeten, eerder kun je te maken hebben met een clausule dat bepaalde behandelingen pas na een vastgestelde periode na afsluiting van de verzekering mogen worden ingediend.
di, 06/12/2012 - 18:25 Permalink
mecánico para …

Een maand terug? Echt niet. Nooit. Verzekeraars zijn niet gek. Nog afgezien dat ortho niet in de basispakketten zit, dus de kans is groot dat je bij het afsluiten een clausule over tevrwachten kosten hebt...... En dan kan je nog eens zes maanden wachten.
di, 06/12/2012 - 20:13 Permalink