Codes en tarieven prothese

Author:
foureyes
Posted:
do, 11/29/2007 - 12:52
Ik heb hier een bende rekeningen liggen die al betaald zijn maar waarvan ik niet weet welke wel en welke niet naar de ziektekostenverzekeraar moeten.
Sinds afgelopen maandag heb ik een nieuwe boven-prothese en onder een z.g. klikgebit (overkappingsprothese).
Daarvoor had ik een noodprothese boven en een noodprothese onder.
Voor de noodprothese boven (code P 81) heb ik destijds een rekening gekregen van 399 euro, waarvan 3/4 vergoed is door de verzekeraar. Dat gedeelte is in orde.

De noodprothese onder is verwerkt in een enorm lange nota i.v.m. voorbehandeling voor het klikgebit (dus wortelkanaalbehandelingen enz. enz.). Daar zie ik 3 codes staan waarvoor ik nog geen declaratieformulier heb ingevuld:

P 29 2 x overkappingsprothese extra voor elk 79,20
P 45 Noodprothese onderkaak 6-8 elementen 114,75
P 40 7x toeslag imm.prothese per element 21,70

Moet ik dit opsturen naar de ziektekostenverzekeraar? Voor de goede orde: ik heb een restitutiepolis en geen tandartsverzekering.

Ik vraag dit omdat ik het gek vind dat een boven-noodprothese 400 euro kost en een onder-noodprothese veel en veel minder.
Dat kan ik niet goed rijmen. Of zou de tandarts die kosten (voor de onder-noodprothese) al vergoed hebben gekregen via de verzekeraar en dat het resterende bedrag voor mijn rekening is?
vV

aan het bedrag bij P40 te zien is dit de eigen bijdrage en heeft ie de rest al gedeclareerd. Ik mis bv ook een bedrag voor techniek, maar dat kan ik plaatsen als die 114 25% van het totaal incl techniekwerk is.

Maar ja, insturen kan altijd natuurlijk.. niet geschoten altijd mis.
do, 11/29/2007 - 19:23 Permalink