Code V91 voor vastzetten spalkje?

Author:
Gonneke99
Posted:
do, 08/09/2018 - 09:43
Goedemiddag,

Voor de vakantie zat het spalkje van onze dochter los. De ortho had geen tijd maar adviseerde ons naar de tandarts te gaan. Nu kreeg ik een rekening van € 132, 63 met drie keer de code V91. Hier schrok ik erg van want we hebben een keer eerder de spalk van mijn zoon laten plakken en dat koste maar € 21,51 (T95). Dat is nogal een verschil. Nu heb ik gebeld en kreeg in een verhaal dat de mondhygiëne van mijn dochter te wensen over liet en ze daarom in verband met een eventueel bezoek aan de mondhygieniste en de verzekering een ander code moest gebruiken. Ze zei ook dat dit besproken was met mijn dochter maar die weet van niets, behalve dat er gezegd is dat ze beter moet poetsen.

Wij hebben geen verzekering voor de tandarts en het lijkt mij dat er onterecht te veel op de rekening staat. Wat is uw mening hier over?

Vast hartelijk bedankt voor de reactie.
vV

zowel de V91 als de T95 zijn beiden verkeerde codes voor herstel van elders gemaakte orthospalk. Nu is het wel zo dat wanneer u geen verzekering heeft ook dat voor eigen rekening komt. En mogelijk niet zo heel veel zal verschillen. Dat er een andere code gebruikt moest worden ivm slechte mh is onzin, daar zijn indien nodig de M codes voor. Maar zoals gezegd: het is de vraag of de toe te passen ortho code zoveel uitmaakt. Maar ik begrijp dat uw dochter ouder dan 18 is?
V codes vallen tot 18 onder basisverzekering, de orthocodes niet.
do, 08/09/2018 - 11:34 Permalink