Code J03 - proefopstelling

Author:
Ruud1953
Posted:
di, 04/03/2018 - 21:54
Ik laat 2 implantaten plaatsen en heb daar een rekening voor gekregen.
Tandartsrekeningen zijn moeilijk te controleren want als je in de stoel ligt weet je niet wat de tandarts allemaal doet.
Toch een vraag over de code J03, de proefopstelling á €127,25.
In andere topics heb ik begrepen dat deze opstelling gebruikt wordt voordat er geboord gaat worden. Het zou een boormal zijn!
In mijn geval heeft de tandarts de gaten van de verwijderde kiezen eerst schoongemaakt en is daarna direct gaan boren. Ik heb geen boormal gezien.
Kan iemand mij vertellen dat deze handeling duidelijk zichtbaar is voordat er geboord gaat worden? Wordt er echt een mal over de tanden gelegd en dan geboorte?
Misschien ook onterecht (2x) betaald!
vV

een boormal is een soort kunstharsprothese, waarmee de stand van de kronen en de meest optimale plek en richting van implantaten bepaald kan worden. Wanneer er uit de hand geboord is zonder geleidemal is er geen boormal gemaakt. Daarnaast maak je er maar 1, los van aantal implantaten. Hier zou ik dus zeker bezwaar tegen maken. Er moet in principe ook een rekening van het laboratorium voor die mal zijn, wanneer hij gemaakt is. Die kunt u opvragen.
wo, 04/04/2018 - 08:26 Permalink
Ruud1953

Als antwoord op door vV

Bedankt voor je antwoord. Betekend dit dat er, voordat de implantaten geplaatst worden, er eerst "gehapt" moet worden om een corerecte boormail te maken (in een laboratorium)? Direct onder de code J03 (proefopstelling á €127,25) zie ik techniek-/materiaalkosten á €25,00 staan. Kunnen dit de kosten van een (1x) boormal zijn?
wo, 04/04/2018 - 09:12 Permalink
Ruud1953

Als antwoord op door vV

Een week na het plaatsen van 2 naast elkaar gelegen implantaten (15+16) op controle geweest. Het zag er allemaal goed uit!
Ik begrijp dat er een foto gemaakt moet worden van het gebied van de implantaten maar deze keer is een kaakoverzichtsfoto gemaakt (x21) die 3x zo duur is als een standaard kleine röntgenfoto. Daar de implantaten naast elkaar zitten lijkt mij dat een detailfoto alleen van dat gebied voldoende moet zijn. Is het nodig dat na het plaatsen van de implantaten steeds weer een kaakoverzichtsfoto gemaakt moet worden? Ik heb zo het idee dat ff een (duur) fotootje maken een standaard iets is bij de tandarts.
do, 04/05/2018 - 11:10 Permalink