Code C28

Author:
jaofnee
Posted:
di, 09/24/2013 - 15:49
Dag,

Ik heb een vraag over een declaratie die ik gekregen heb. Kortgeleden heb ik een consult aangevraagd met de implantoloog om mij te informeren over het plaatsen van een implantaat (zie vorige post). Dit was puur informatief bedoeld, ik ben vooralsnog niet van plan om aan een behandeling te beginnen. Hij heeft mij uitgelegd wat de behandeling inhoudt, en heeft een korte blik geworpen in mijn mond, dat was alles.

Nu krijg ik een declaratie van 48,59, code C28. Ten eerste vind ik het bedrag apart, aangezien ik zie dat voor deze code het dubbele tarief geldt, nl. 97,18. Ten tweede heb ik geen behandelplan in zoverre dat er een concreet plan is opgezet om eraan te beginnen. Bovendien begrijp ik dat voor deze code een uitgebreide begroting opgesteld dient te worden die mij schriftelijk meegedeeld moet worden, klopt dit? Ik wil de praktijk bellen om de zaken na te gaan.

Mvg
vV

bel inderdaad die praktijk even. Het tarief wat in de NZA lijst staat is een maximum tarief. Wat gedaan is tijdens het consult valt onder de lading die de code C28 dekt, en is geen andere code mogelijk. Het exacte plan/begroting opstellen kan hij zo doen nu hij eea gezien heeft.
Aangezien het een wat korter consult was blijkbaar heeft hij, erg netjes, het tarief naar beneden bijgesteld.
Lijkt mij niets mis mee.
wo, 09/25/2013 - 12:46 Permalink
BJN

Denk even verder dan omschrijving van een instantie (nza) van managers. Je hebt gesproken en gebuik gemaakt van een hoog opgeleide professional. Voor 50 euro... Met 6 jaar academische opleiding en een praktijk vol moderne appartuur.
Laat eens morgen een loodgieter langskomen om een kraantje vervangen en kijk op de rekening. Denk je dat je dat voor de helft van 50 euro redt?
wo, 09/25/2013 - 22:58 Permalink
jaofnee

Excuses voor de late reactie, ik had geen bericht ontvangen in mijn mailbox. Ik heb idd nagebeld en de code klopt, tarief ook, aangezien hij niet heel uitgebreid te werk is gegaan.

BJN, mijn vraag betrof de code, ik heb nergens gezegd dat ik het bedrag te hoog vond, alleen dat ik dacht dat deze hoger moest zijn voor deze code (maar ik begrijp van vV dat dat het max.tarief is). Daar hoeft u niet gepikeerd op te reageren. Ik ben geen tandarts of NZA-manager, neem aan dat deze site bedoeld is om patienten te helpen bij de vragen die ze hebben.
zo, 10/06/2013 - 13:31 Permalink